Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon revine în politică! Fostul președinte al Republicii Moldova a fost ales în calitate de secretar executiv al PSRM

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care era președinte de onoare (n.r. - o funcție mai mult formală) al Partidului Socialiștilor, revine la conducerea formațiunii. La ședința de astăzi, 10 aprilie, a Consiliului Republican al PSRM, Igor Dodon a fost ales în calitate de secretar executiv al partidului, conform deschide.md.

Asta după ce secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a propus modificări în componența nominală a Comitetului Executiv – organul colegial de conducere a formațiunii, prin înlocuirea poziției sale cu Igor Dodon.

Totodată, Consiliul Republican a decis ca Vlad Batrîncea să fie înaintat în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a BCS, iar Zinaida Greceanîi să fie aleasă în funcția de Președinte de Onoare a PSRM.

De menționat, că funcția de președinte în cadrul PSRM a fost anulată. Astfel că, secretarul executiv devine liderul de-jure al formațiunii. Amintim, că în decembrie 2021, Igor Dodon fusese ales drept președinte de onoare al PSRM, precum și fusese exclusă funcția de președinte de partid, astfel că formațiunea politică urma să fie condusă în mod colegial de către echipa Executivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.