Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon se gândește la planurile de viitor: Prea tânăr să mă gândesc la retrageri

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fostul șef de stat Igor Dodon consideră că este „încă prea tânăr și în formă ca să se gândească la retrageri” din politica moldovenească.

Totodată, ce ține de planurile de viitor, Dodon susține că principala sa preocupare este ca PSRM să devină un partid de opoziție „foarte eficient și să apere suveranitatea și neutralitatea țării”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu, transmite replicamedia.md.

Astfel, întrebat care va fi rolul său mai departe în politică, în activitatea PSRM și dacă ia în calcul o eventuală retragere din politică, acesta a răspuns:

„Sunt încă prea tânăr și în formă ca să mă gândesc la retrageri, dimpotrivă, mă gândesc la cum să construiesc ceva bun mai departe, într-un mod solid și matur, cu perspective pentru Moldova.

Asta nu înseamnă că mă văd toată viața în politică. O să activez în acest domeniu atâta timp cât pot fi de folos oamenilor care m-au votat, iar numărul lor este unul foarte mare, deci și responsabilitatea mea față de ei este pe măsură.

Acum principala mea preocupare este ca PSRM să devină un partid de opoziție foarte eficient și să apere suveranitatea și neutralitatea țării, să protejeze cetățenii de deciziile abuzive ale noii puteri, să amintească guvernării de răspunderea față de oameni, așa încât toate promisiunile cu care PAS a câștigat alegerile să fie puse în practică până la virgulă, nu selectiv.

Cred că o sa avem multă treabă, fiindcă au fost lansate foarte multe promisiuni populiste, fără acoperire, iar noi le vom pune în discuție ori de câte ori guvernarea se va face că uită de ele”, a declarat Dodon.

PSRM și-a ales, la data de 30 decembrie, noua conducere în cadrul celui de-al XVI-lea Congres. Astfel, Igor Dodon, după ce a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, a revenit la cârma partidului.

În noiembrie 2016, Igor Dodon a renunțat funcția de președinte al Partidului Socialiștilor, după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale de acum patru ani. În locul lui Dodon, la data de 18 decembrie 2016, Zinaida Greceanîi a fost aleasă președintă a partidului, în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Extraordinar al Partidului Socialiştilor.

Igor Dodon, candidatul susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Acesta a obținut 42,25% din sufragii, în timp de Maia Sandu – 57,75%.

Totodată, PSRM a pierdut și alegerile parlamentare din 11 iulie. Acesta a obținut 27,17% dintre sufragii, chiar dacă făcuse un bloc comun cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în frunte cu Vladimir Voronin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.