Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon: Uzurpare. PSRM va cere în Parlament demisia a 3 judecători de la Curtea Constituțională

PSRM
Igor Dodon PSRM

PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale (CC) de către trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova, și Nicolae Roșca și va cere demisia acestora.

Decizia a fost anunțată astăzi de către liderul PSRM, Igor Dodon, după ședința de lucru cu Fracțiunea Socialiștilor, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Argumentul adus de Dodon este faptul că, cei trei judecători constituționali ar fi acționat în interesul politic al președintei țării, Maia Sandu, când au hotărât că șefa statului poate dizolva Parlamentul, astfel aceștia ar fi încălcat jurământul depus în fața Parlamentului.

„Noi nu ne-am temut niciodată de alegeri parlamentare anticipate și suntem pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară. Rămânem fermi pe poziția că alegerile nu pot fi desfășurate în condițiile pandemiei și vom insista ca acestea să aibă loc doar după ce în țară vor fi aduse 1-1,5 milioane de vaccinuri anti-covid și vor fi vaccinați cel puțin 500-600 mii de cetățeni, prioritar din prima linie și din grupele de risc”, afirmă Dodon.

Igor Dodon mai afirmă că, Maia Sandu, ar acționa „în stilul trișorilor și gangsterilor” pe principiul „scopul justifică mijloacele”, afirmând că oricum, aceasta „nu va putea asigura o schimbare calitativă în bine a societății moldovenești sub sloganurile false ale integrării europene și reformei justiției”.

„Poporul Moldovei a fost martorul experimentelor amare ale așa-numiților „euro-integratori" făcute în țara noastră începând cu anul 2009, de către alianțele de integrare europeană, atunci când furau miliardele din sistemul bancar, închideau școli, vindeau la prețuri mizere activele strategice ale statului”, a mai notat Dodon.

Amintim că, încă ieri, PSRM s-a expus nemulțumirea față de decizia CCM și a declarat că nu va recunoaște hotărârea adoptată de judecătorii constituționali, care au decis că se întrunesc toate elementele pentru a fi dizolvat Parlamentul de către președinta țării, la mai bine de trei luni de la demisia prim-ministrului Ion Chicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.