Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR: 415 amenzi aplicate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, într-o razie în trenuri și gări

A1.ro
tren

Poliţiştii de la transporturi au aplicat, până la jumătatea zilei de miercuri, 415 sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea regulilor de combatere a COVID-19, potrivit Agerpres.

"Până la jumătatea zilei, au fost verificate peste 250 de trenuri de călători şi 225 de staţii de cale ferată. Au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 415 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi acţionează la nivel naţional, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru verificarea modului de aplicare a dispoziţiilor legale pentru limitarea creşterii numărului de infectări în rândul populaţiei, ca urmare a pandemiei SARS-COV-2.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Poliţiştii au legitimat 1.120 de persoane, au depistat doi urmăriţi, doi minori lipsiţi de supraveghere şi au surprins în flagrant delict două persoane bănuite de furt.

"Totodată, au mai fost aplicate şi 40 de sancţiuni la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 10 la HG nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 19 la alte acte normative", arată sursa citată.

Valoarea amenzilor aplicate este de 120.570 de lei.

La acţiune, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie transporturi sunt sprijiniţi de forţe ale Jandarmeriei Române, Poliţiei Locale şi reprezentanţi CFR Călători.

Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.