Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR CLARIFICĂ transferul adjunctului Brigăzii Rutiere la Secția 17 din Capitală: A transmis superiorilor date eronate

112 politia politie

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) fac precizări după ce adjunctul Brigăzii Rutiere a fost transferat la o secție din Capitală: a transmis date eronate superiorilor. IGPR arată că transferul nu a fost decis de ministrul de Interne Marcel Vela, ci de conducerea DGPMB.

Potrivit IGPR, decizia de mutare a ofițerului la Secția nr. 17 de Poliție din Capitală nu a fost luată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ci de conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, iar acest lucru s-a făcut cu acordul ofițerului mutat.

„Subliniem faptul că mutarea ofițerului din funcția de adjunct al șefului Brigăzii Rutiere, pe o altă funcție de conducere, la o secție de poliție din București, s-a realizat având la bază analiza efectuată la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și necesitatea de eficientizare a activității la nivelul acestei unități. De asemenea, un alt aspect care a dus la această decizie a fost faptul că, respectivul ofițer a transmis superiorilor date eronate despre modul de desfășurare a misiunilor din competență și a încercat să transfere responsabilitatea pentru acest lucru agenților din teren ai Brigăzii Rutiere, neasumându-și responsabilitatea pentru deciziile manageriale”, se arată într-o informare transmisă de IGPR.

Citește și: Alexandru Rafila a reacționat după decizia CCR: Cred că trebuie să ne concentrăm puțin să învățăm, să educăm oamenii, să insistăm asupra măsurilor preventive pe care trebuie să le luăm

IGPR precizează că ministrul de Interne, Marcel Vela, nu a folosit niciodată de la preluarea mandatului coloane oficiale pentru deplasarea în interes de serviciu sau interes personal și nici nu a solicitat acest lucru.

De asemenea, sursa citată mai arată că polițiștilor Brigăzii Rutiere nu li s-a solicitat să execute misiuni de însoțire ca antemergător pentru IGSU și nu a fost solicitat niciun motociclist care să execute misiuni de însoțire pentru acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.