Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU, bilanţ al mini-vacanţei de Rusalii: Sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 4.282 de situaţii de urgenţă - 3.555 de persoane au fost asistate medical

cisterna isu

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat, luni, bilanţul mini-vacanţei de Rusalii. Potrivit instituţiei, sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 4.282 de situaţii de urgenţă iar 3.555 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 22 au fost salvate din incendii sau alte situaţii. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 2 subsoluri, 68 curţi, 1 anexă gospodărească şi de pe 8 străzi, precum şi pentru degajarea a 15 copaci şi 1 stâlp de electricitate căzuţi pe carosabil, potrivit news.ro.

Potrivit IGSU, în weekend-ul prilejuit de Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe, peste 4.000 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecţie a populaţiei, la nivel naţional. ”Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 4.282 de situaţii de urgenţă. Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, (peste 80 % din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă aproximativ 3.500 de astfel de situaţii).

De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 128 de incendii, în 11 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 569 de misiuni de protejare a comunităţilor. În cele trei zile, 3.555 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 22 au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite”, afirmă Inspectoratul.

În afara acestor situaţii, în contextual fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, pompierii au intervenit în 14 localităţi din 13 judeţe (BC, BR, CV, DB, DJ, GR, IS, OT, PH, TR, TL, VL şi VN) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

Potrivit IGSU, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 19 case, 2 subsoluri, 68 curţi, 1 anexă gospodărească şi de pe 8 străzi, precum şi pentru degajarea a 15 copaci şi 1 stâlp de electricitate căzuţi pe carosabil. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a fost în creştere faţă de perioada similară a anului trecut (4.282 intervenţii în intervalul 10-12 iunie 2022, faţă de 4.078 intervenţii în perioada 10-12 iunie 2021).

Pe linie preventivă, în perioada de referinţă, pompierii au derulat controale la unităţi de turism şi de agrement, cu prioritate la cele la care s-a înregistrat un număr mare de turişti sau la care au fost constatate, pe timpul verificărilor anterioare, deficienţe privind securitatea la incendiu.

De asemenea, s-au avut în vedere şi construcţiile sau amenajările destinate pentru organizări de concerte, festivaluri sau spectacole, târguri tematice, campinguri, tabere şcolare sau alte spaţii cu caracter sezonier.

În urma acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână, perioada 6-12 iunie a.c., s-au efectuat 910 controale de prevenire la nivel naţional, iar pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 3.949 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 480 de amenzi, în cuantum de peste 920.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.