Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU deschide 7 puncte de lucru, în minivacanța de 1 Mai

click.ro
mamaia litoral 1 mai

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că va deschide pe litoral 7 puncte temporare de lucru, informează Mediafax.

În minivacanța de 1 Mai, la nivel național, aproape 5.000 de pompieri, cu peste 3.700 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină, zilnic, pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor.

Răspunsul la urgenţele medicale va fi asigurat prin intermediul celor 326 echipaje disponibile încadrate cu pompieri paramedici, 45 de unităţi de terapie intensivă mobilă (11 specializate în tratament nou născuți), 78 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 20 motociclete SMURD, precum și 120 autospeciale pentru descarcerare.

Invazie pe litoral

Conform IGSU, având în vedere că în această perioadă majoritatea cetățenilor vor alege ca destinație litoralul românesc, vor fi operaționalizate 7 puncte temporare de lucru, 1 pe autostrada A2, la km 19, iar alte 6, în localitățile Agigea, Ciocârlia, Costinești, Valu lui Traian, Vama Veche și Valea Dacilor din județul Constanța.

Acestea vor fi încadrate cu personal specializat în misiuni de stingere, de prim ajutor și de descarcerare și vor furniza intervenția imediată la potențialele situații de urgență înregistrate în aria pe care o deservesc.

„Întrucât în această perioadă stațiunea Costinești va fi gazda unui festival de muzică, climatul de ordine și siguranță publică va fi optim acoperit prin operaționalizarea unui punct temporar de stingere și prim ajutor, un post medical avansat și două puncte de prim ajutor care vor fi amplasate în zona adiacentă evenimentului”, transmite IGSU.

În sprijinul forțelor de intervenție constănțene au fost alocate echipaje operative din județele Ialomița, Galați, Buzău și Giurgiu, astfel încât potențialele situații de urgență să fie acoperite în cele mai bune condiții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.