Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU: Pompierii au intervenit în 17 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente

Mediafax
pompieri

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 56 localităţi din 17 judeţe - Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava şi Teleorman - pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vântul puternic.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU transmis, duminică, AGERPRES, în cursul zilei de sâmbătă şi pe timpul nopţii, salvatorii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 238 case, 121 curţi, 63 beciuri/subsoluri, trei anexe gospodăreşti, patru obiective economice, două instituţii publice, o stradă.

"Totodată, din cauza vântului puternic, 52 copaci, opt stâlpi de electricitate şi trei acoperişuri au căzut pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora", se arată în comunicat.

Citește și:  Mâna dreapta a lui Steve Jobs critică Facebook-ul: 'Se folosește de un drog - furia'

Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Bihor şi Mureş.

Pe raza localităţii Valea de Sus, judeţul Bihor, începând de sâmbătă, pompierii au intervenit pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani, luat de o viitură ca urmare a creşterii debitului pârâului Valea de Sus, acesta fiind găsit mort duminică dimineaţa.

Potrivit IGSU, în localitatea Roua din judeţul Mureş, au fost salvate din calea viiturii patru persoane - un copil şi trei adulţi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe DN 13 - Braşov, pe DJ 107P - Cluj şi oprit pe două tronsoane de drum judeţean: DJ 750 - Alba şi DJ 135 - Harghita din cauza unei alunecări de teren şi aluviunilor de pe carosabil, a mai informat sursa citată.

"Echipaje specializate au acţionat în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi reluarea traficului în condiţii de normalitate", a menţionat IGSU.

În prezent, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt în desfăşurare intervenţii în judeţele Ialomiţa, Mureş şi Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.