Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IKEA va reduce preţurile, în pofida atacurilor asupra rutelor maritime din Marea Roşie

IKEA

IKEA va reduce preţurile, în pofida atacurilor asupra rutelor maritime din Marea Roşie

Grupul suedez IKEA, cel mai mare retailer de mobilier din lume, îşi menţine planurile de a reduce preţurile, în pofida faptului că atacurile asupra rutelor maritime din Marea Roşie au majorat costurile, a declarat luni Jesper Brodin, director general la Ingka Group, entitatea care deţine 90% din magazinele de mobilă IKEA din întreaga lume, potrivit Agerpres.

"Angajamentul nostru este să ne asigurăm că dăm prioritate investiţiilor în preţuri mai mici pentru clienţii noştri", a declarat Jesper Brodin, în avanpremiera Forumului de la Davos.

Ingka Group a investit peste un miliard de euro în reducerea preţurilor pe toate pieţele sale, începând din luna septembrie a anului trecut, şi intenţionează să continue să scadă preţurile şi în 2024.

Atacurile lansate de rebelii Houthi din Yemen, care pretind că acţionează în solidaritate cu poporul palestinian, au perturbat comerţul internaţional şi au determinat marile companii de transport maritim să îşi redirecţioneze navele pe o rută mai lungă şi mai scumpă, care presupune ocolirea Capului Bunei Speranţe.

Costurile mai mari cu transportul au dat naştere la îngrijorări referitoare la noi presiuni inflaţioniste tocmai când consumatorii au primit o veste bună de pe urma încetinirii ritmului de creştere a preţurilor

Brodin a recunoscut că prin reducerea preţurilor la produsele sale, profitul Ingka Group ar putea să aibă de suferit. "Acesta nu este un an în care noi să maximizăm profiturile. Acesta este un an în care să încercăm să navigăm cu un profit mai mic, dar în care să ne asigurăm că îi susţinem pe oameni", a subliniat Jesper Brodin. Acesta a mai spus că IKEA intenţionează să îşi extindă prezenţa în India şi China, adăugând că retailerul suedez a înregistrat o revenire pe piaţa chineză.

În România, în anul fiscal 2023 (1 septembrie 2022 - 31 august 2023), Ikea a înregistrat o creştere a vânzărilor de 14,1%, ajungând la o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de lei şi la peste 22 de milioane de produse vândute în toate unităţile. Tot în anul fiscal 2023, 5 milioane de vizitatori au trecut pragul magazinelor, în timp ce website-ul Ikea a înregistrat 27 de milioane de vizite şi peste 381.000 de comenzi online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.