Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Laufer ar fi ațipit la audieri - Fostul ministru, semne de oboseală după vacanța de 1 Mai - surse

Inquam Photos / Alberto Grosescu
Inquam Ilan Laufer

Ilan Laufer ar fi ațipit poliție, unde este audiat in dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă.

Polițiștii au făcut, joi, opt perchezitii, intre care două la imobile detinute de Laufer sau de familia acestuia.

În calitate de administrator al două societăți, acesta ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube firmei în cuantum de peste 5.800.000 de Euro. Concret, cei care doreau să închirieze spații în Unirea, ar fi incaheiat mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Laufer ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, arată sursele menționate.

Citeste si Dacian Cioloș, despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii anunțat de Dragnea: Acei bani sunt pentru partid, pentru firmele căpuşă

Referitor la acuzația de evaziune, surse judiciare menționează că pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță cu cele patru firme din Cipru și Elveția.

Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În acest dosar Carmen Adamescu are calitatea de inculpat, Ilan Laufer și un funcționar în cadrul Unirea Shopping Center fiind suspecți.

Prejudiciul este estimat la 90 de milioane de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.