Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Laufer: În criza din 2008 oamenii au salvat băncile de la faliment, în 2020 e rândul băncilor să salveze oamenii

Facebook
Ilan Laufer

Fostul ministru pentru IMM-uri, Ilan Laufer, actual co-președinte al Platformei Social-Liberale (PSL) că în acest momente când Criza pandemică provocată de coronavirusul COVID-19 trebuie avut mare grija de economia națională și în special de cea mai expusă categorie - cea a IMM-urilor. El susține că în acest moment a sosit momentul ca băncile să sară în ajutorul oamenilor așa cum aceștia au sărit în 2008 în ajutorul lor.

Ilan Laufer revine cu o propunere de acum două zile în care le cere președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban să ia în calcul inițierea unui Proiect de Ordonanță de Urgență numită sugestiv “CREDIT DE SUPRAVIETUIRE PENTRU IMM-uri”-- care ofera o linie de credit de pana la 125.000 de lei cu garantie de stat si dobanda suventionata:

”In 2008 OAMENII AU SALVAT BANCILE DE LA FALIMENT, AZI A SOSIT TIMPUL CA BANCILE SA SALVEZE OAMENII.

PANA LA FINELE ACESTEI LUNI VOM INTRA INTR-O CRIZA A LICHIDITATIILOR PE TERMEN SCURT care va afecta majoritatea populatiei. Cei mai afectati romani vor fi cei care provin din familiile cu venituri mici si sub medie, anteprenorii si IMM-urile, care traiesc “pay check to pay check” cum zice americanul, adica de la o luna la alta si care nu dispun de rezerve financiare pentru mai mult de 15 zile. Aceste categorii depind 100% de salariu sau de factura pe care o incaseaza.

 

Domnule Presedinte Iohannis

Domnule Premier Orban

Exista o foarte marea diferenta intre criza economica din 2008 si cea pe care o traim in aceste momente foarte dificile. Proiectul de OUG pe care l-am transmis Guvernului Romaniei “CREDIT DE SUPRAVIETUIRE PENTRU IMM-uri”-- care ofera o linie de credit de pana la 125.000 de lei cu garantie de stat si dobanda suventionata -- este vital pentru IMM-urile din Romania. Trebuie gasita o forma asemanatoare pentru toti romanii care vor avea de suferit din cauza crizei economice provocate de Coronavirus.”, scrie Ilan Lauder pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.