Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor: E nevoie de voința Maiei Sandu pentru recuperarea miliardului

stiri.md
Ilan Sor

Miliardul sustras din sistemul bancar moldovenesc poate fi recuperat, dar pentru asta este nevoie de voința politică a președintelui țării, Maia Sandu.

S-a vorbit destul despre miliard, e timpul ca banii să fie returnați. Declarațiile au fost făcute de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la o emisiune a postului TV „Prime”.

În cadrul acesteia, el a reiterat că acționarii băncilor lichidate au propus soluționarea reală a problemei, pe care Procuratura și alte instituții ale statului nu o pot rezolva deja de 7 ani. Potrivit lui Ilan Șor, recuperarea miliardului furat este prioritatea cu numărul unu.

Liderul Partidului „ȘOR” a reamintit că acționarii s-au oferit să răscumpere portofoliul de credite. Propunerea a fost făcută înainte de campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie, doar că încă rămâne fără răspuns.

Potrivit lui Șor, acest lucru arată că guvernarea nu este interesată ca banii să ajungă în buget, ci doar să provoace răfuieli politice cu oponenții.

„Acest lucru demonstrează că toate dosarele intentate pe numele meu, împotriva colegilor mei, sunt născociri și un circ ieftin. Dacă pe cineva îl interesa cu adevărat această problemă, atunci la o oră de la lansarea propunerii mele aș fi fost sunat și, împreună cu avocații mei, ar fi început discuțiile”, a declarat Ilan Șor.

Președintele Partidului „ȘOR” și-a exprimat speranța că reforma justiției și lupta împotriva corupției, pe care noua guvernare le-a declarat drept prioritate absolută, nu se vor reduce la execuția publică a opoziției.

„Vreau să cred că PAS a venit cu intenții bune. Cât de sincere sunt acestea, vom vedea cum vor evolua lucrurile cu dosarul meu. Dacă ei sunt sinceri, imediat trebuie să fie rezolvată problema răscumpărării creditelor”, a spus liderul Partidului „ȘOR”.

Șor a mai subliniat că poziția președintelui țării este decisivă în ceea ce privește returnarea miliarului.

„Vreau să cred că Maia Sandu a fost sinceră când a spus că pentru ea este important ca banii să fie returnați. Sper că, în această situație, dânsa va lua în considerare interesele statului. Noi nu vom putea soluționa această problemă fără voința politică a șefului statului”, a declarat Șor.

Potrivit lui Ilan Șor, clasa politică și-a construit cariera pe discursul legat de miliard. Toate s-au redus, însă, numai la declarații goale.

„Sarcina mea prioritară este să transmit actualei guvernări a Moldovei următorul mesaj: S-a vorbit destul despre miliard, banii trebuie returnați”, a conchis liderul Partidului „ȘOR”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.