Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Sârbu le-a stricat senatorilor PSD vacanța

sms

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru marţea viitoare, el solicitând ca în aceeaşi zi să fie ţinută o şedinţă comună a Parlamentului pentru modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor astfel încât cererilor de reţinere a parlamentarilor să se adopte cu votul secret al majorităţii celor prezenti.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a trimis un SMS in partid in care le explica colegilor senatori, aflati in vacanta de Pasti, ca a aparut "o situatie deosebita" si trebuie sa fie prezenti in Senat.

"Stimati colegi, a aparut o situatie deosebita care necesita prezenta dumneavoastra la Senat" pentru o sedinta de grup si un plen reunit pentru schimbarea Statutului parlamentarilor, se arata in SMS-ul lui Ilie Sarbu.

'Preşedintele Senatului doreşte repunerea pe agenda de lucru a Parlamentului a propunerii de modificare a articolului 24, aliniatul 4 din legea nr. 96/ 2006, privind statutul deputaţilor şi senatorilor. Propunerea constă în modificarea aliniatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotărârile privind aprobarea cererilor de reţinere şi arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justiţiei, să se adopte cu votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, şi nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevăzut la acest moment. Scopul acestei propuneri este de a pune în concordanţă prevederile din legea 96 /2006, cu articolele 67 şi 76 din Constituţie', se arată într-un comunicat de presă al lui Tariceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.