Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Sârbu le dă o veste proastă liberalilor

Ilie Sarbu

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, consideră că votul acordat, miercuri, de plenul Senatului, pentru judecătorul CCR a dovedit că PSD dispune de majoritate, care "va funcționa în continuare".

"Eu am spus cu o zi înainte că dispunem (n.r.—de majoritate).(...) Astăzi s-a văzut rezultatul votului și sigur că de acum, în continuare, majoritatea noastră va funcționa", a afirmat miercuri, la Senat, Ilie Sârbu.

Întrebat dacă PNL va încerca săptămâna viitoare să depună cererea de revocare a președintelui Senatului, Sârbu a declarat: "Sincer vorbind, ar fi o glumă din partea lor, ca să nu zic o prostie. Să încerce ce? Cu cine? Dacă ei, astăzi, nu au avut 14 voturi, în ședința care va urma de unde pot să mai adune? E o întrebare simplă. Din punctul meu de vedere, dacă merg pe aceeași variantă pe care au mers acum, bazându-se pe cei 10-12 cam câți au adunat ei, rezultatul va fi același. Pot să facă un joc de imagine, dar nu le ajută. Dacă faci un joc de imagine, îl faci să câștigi, să arăți că ai forță. Dar să-l faci ca să pierzi? N-am înțeles de ce să-l faci".

Liderul senatorilor PSD a respins varianta potrivit căreia senatorii UNPR ar fi putut trăda.

"UNPR e exclus, vizavi de trădare. Știți că, acolo, funcționează sistemul loialității. Ei sunt loiali. Exact cum e UDMR. Când sunt cu tine la guvernare, în coaliție, nu ai o problemă", a adăugat Sârbu.

El a precizat că doi colegi au fost bolnavi (Leonard Cadăr și Alexandru Mazăre) și nu au participat la vot."Noi nu am avut defectări", a arătat Sârbu.

El a acceptat însă că PSD dispune de o majoritate fragilă.

"Asta o știm. Dar sunt momente când ne mobilizăm. Nu o să vedeți de fiecare dată aceeași mobilizare, să zicem la legile organice, sunt colegi de-ai noștri care sunt miniștri, merg în delegație. Dar important e ca, atunci când se dă semnalul și e nevoie să ne mobilizăm, am arătat că putem să facem lucrul ăsta", a mai spus liderul senatorilor PSD.

Simona Maya Teodoroiu a fost desemnată, miercuri, de către plenul Senatului, pentru a ocupa funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), după ce postul deținut de Toni Greblă a fost declarat vacant ca urmare a demisiei acestuia.

Desemnarea Simonei Maya Teodoroiu ca judecător al CCR a fost aprobată de Senat, prin vot secret, cu 87 de voturi "pentru" și 73 de voturi "împotrivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.