Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ilinca avea doar 650 de grame' - Povestea unei nașteri dificile

Radu Pop

Venirea pe lume a unui copil este un moment marcat de mari emoții și de bucurie, însă, uneori, această etapă din viața unei familii poate fi umbrită de complicații care pot apărea pe parcursul sarcinii ori în momentul nașterii. Dacă un bebeluș se naște prematur, adică înainte de săptămâna 37 de sarcină, cum se poate întâmpla și într-o sarcină gemelară, complicațiile pot fi mari.

La fel i s-a întâmplat și Cameliei, care aștepta cu nerăbdare să își cunoască fetițele, însă, datorită riscului ridicat al sarcinii și a travaliului care s-a declanșat mult prea devreme, dintre cele două micuțe doar una avea să supraviețuiască. În primul pas după începerea contracțiilor, Camelia s-a prezentat imediat la medicul care îi supraveghease sarcina, însă nu a putut fi internată acolo, deoarece spitalul nu avea incubatoare pentru prematuri atât de mici, de 24 de săptămâni. Așa că a fost trimisă pentru a naște la un spital de stat, dar nici a doua încercare nu a fost cu noroc. Singurul loc în care i s-au deschis porțile, în regim de urgență, a fost Spitalul Clinic SANADOR, unde, după cum declara tânăra mamă: „totul a început datorită unui suflet mare, Conf. Dr. Doru Herghelegiu, care a fost de acord să ne ajute, în situația noastră deosebită de atunci”.

„Ilinca s-a născut la 24 de săptămâni și 3 zile și avea doar 650 de grame, iar după ea a venit Irina, cu 100 de grame mai puțin și cu plămânii insuficient dezvoltați, care nu a supraviețuit, în ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor neonatologi de a o salva”, își amintește, cu ochii în lacrimi, tânăra mamă. Astfel, cu toate că aveau inima frântă, părinții s-au concentrat pe micuța supraviețuitoare, pe Ilinca. Au crezut încă de la bun început în șansa ei la viață, iar fetița a demonstrat că este o luptătoare din primele minute după venirea pe lume.

„Toate speranțele și munca s-au îndreptat către micuța Ilinca. Pe 13 mai, m-am externat, însă cu gândul la puiul lăsat singur în spital, la terapie intensivă, într-o stare foarte gravă, despre care medicii spuneau că sunt rezervați”, povestește Camelia despre experiența primelor ei zile de mamă.

Ilinca a stat internată în Secția de Terapie Intensivă Neonatală aproape trei luni, timp în care a fost conectată la aparate speciale care o puteau ajuta să crească. În toată această perioadă, mama sa venea zilnic să o viziteze și aștepta momentul în care aveau să plece împreună acasă ca o familie.

„Am fost la spital de 3-4 ori pe zi pentru a-i da lapte și pentru a o vedea, fie și numai pentru 5 minute. Atunci, am avut ocazia să privesc în jurul meu. Am fost și sunt impresionată de personalul medical, de cum întâmpinau, înțelegeau, explicau și încercau să își facă treburile zilnice, dar să te și aline dacă acceptai, iar dacă nu, îți respectau intimitatea. Mulțumesc, SANADOR! Mulțumesc, Conf. Dr. Doru Herghelegiu pentru șansa pe care ne-ați dat-o la viață și la sănătate!” conchide Camelia, acum fericita mamă a unui prematur învingător.

La Maternitatea SANADOR, viitoarele mămici sunt atent supravegheate de medici bine pregătiți și gata oricând să le fie alături în orice moment, iar în cazuri la limită, nou-născuții pot beneficia de îngrijiri speciale. Spitalul Clinic SANADOR dispune de o Secție de Obstetrică-ginecologie cu 3 săli de naștere, săli de operație deservite de centrale proprii de tratare a aerului și de rezerve cu sistem de rooming-in pentru nou-născuți, precum și de o Secție de Terapie Intensivă Neonatală în care activează medici neonatologi empatici și cu o vastă experiență clinică, dedicați îngrijirii nou-născuților la termen sau prematuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.