Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iluminatul stradal în capitala Vietnamului va fi redus pentru a economisi energie pe perioada caniculei

Operation World
vietnam

Autorităţile din capitala Vietnamului, Hanoi, au decis să reducă iluminatul stradal pentru a menţine sistemul naţional energetic în stare de funcţiune în contextul temperaturilor record care au determinat o creştere a consumului de electricitate în anumite regiuni ale acestui stat din sud-estul Asiei, informează Reuters.

Întrucât meteorologii avertizează că valul de caniculă ar putea continua şi în iunie, mai multe oraşe au redus iluminatul public după ce compania de utilităţi EVN, deţinută de stat, a avertizat că utilizarea în creştere a aparatelor de aer condiţionat ar putea împovăra suplimentar reţeaua naţională de energie, potrivit Agerpres.

''Este atât de intens şi dogoritor afară, încât oamenii trebuie să poarte îmbrăcăminte care să-i protejeze împotriva arsurilor solare'', a declarat Tran Van Hung, un rezident din Hanoi, în vârstă de 67 de ani.

Săptămâna aceasta sunt aşteptate temperaturi cuprinse între 26 şi 38 de grade Celsius, potrivit reprezentanţilor biroului de meteorologie din Vietnam.

Pentru a gestiona situaţia, autorităţile din Hanoi aprind luminile stradale cu o jumătate de oră mai târziu decât de obicei şi le sting cu o jumătate de oră mai devreme, reducând totodată la jumătate iluminatul pe anumite artere importante şi în parcurile publice.

''Dacă toată lumea ar economisi energie, am avea cu toţii suficientă electricitate, dar, în caz contrar, s-ar putea produce o supraîncărcare electrică parţială, care ar pune reţeaua de electricitate în pericol'', a spus Luong Minh Quan, electrician în cadrul EVN din Hanoi.

Săptămâna trecută, autorităţile din Vietnam au recomandat cetăţenilor să închidă dispozitivele electrice atunci când nu le folosesc, iar aparatele de aer condiţionat să fie reglate la temperaturi mai mari de 26 de grade Celsius.

Unii rezidenţi au ales să se răcorească la un parc acvatic, deşi experţii sunt de părere că activităţile desfăşurate în condiţii de căldură extremă pot cauza deshidratare şi epuizare.

''Apa poate ajuta la contracararea caniculei, întrucât nu există alte soluţii imediate'', a spus un alt locuitor din Vietnam, Tran Minh Trung, în vârstă de 48 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.