Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'IMAGINEA' care l-a întristat PROFUND pe Recep Erdogan

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat 'întristat' duminică după ce vehicule militare americane au patrulat în apropiere de graniţa turco-siriană cu combatanţi ai Unităţilor de protecţie a poporului kurd (YPG) , organizaţie pe care Ankara o califică drept 'teroristă', relatează AFP, potrivit agerpres.ro

'Din nefericire, prezenţa unui drapel american alături de simbolul unei organizaţii teroriste numită YPG în cadrul unui convoi ne-a întristat profund', a declarat Erdogan jurnaliştilor înainte de a pleca spre India.

Fără precedent: CSM, măsură care CUTREMURĂ din temelii Armata


Unităţile de protecţie a poporului kurd sunt principala componentă a Forţelor democratice siriene (FDS), o alianţă a combatanţilor kurzi şi arabi care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria şi sunt susţinuţi de SUA.

Victor Ponta, ATAC DUR la un ministru din Guvern: 'Bate câmpii. Sorin, fă ceva'


Turcia a lansat atacuri săptămâna trecută împotriva unui cartier general al YPG în nord-estul Siriei soldate cu 28 de morţi. 
Confruntări între miliţiile kurde şi armata turcă au avut loc de asemenea de-a lungul graniţei. 

La rândul lor, SUA au trimis vehicule militare cu drapeluri americane de partea siriană a graniţei pentru a efectua patrule cu membri ai YPG şi a preveni orice nouă confruntare. 

Sâmbătă, Recep Tayyip Erdogan a afirmat că îi va prezenta lui Donald Trump "documente" ce probează legătura dintre YPG şi Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în cadrul întâlnirii lor prevăzute la 16 mai. 

Ankara consideră YPG drept o extensie în Siria a PKK, o organizaţie separatistă care duce o sângeroasă luptă armată împotriva Ankarei din 1984 şi este catalogată drept "teroristă" de Turcia şi de aliaţii săi occidentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.