Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE Sunt 12 victime, după ce un microbuz, un tractor și un autovehicul s-au ciocnit: A fost activat PLANUL ROȘU de intervenție

breaking news

UPDATE

Şoferul tractorului implicat în accidentul din judeţul Buzău, în care 12 persoane au fost rănite, a fugit de la faţa locului şi este căutat de poliţişti. Se pare că el ar fi vinovat de producerea evenimentului rutier, dar cercetările continuă. Planul Roşu a fost dezactivat, şapte persoane ajungând deja la spital, iar o femeie însărcitată fiind preluată de elicopterul SMURD pentru a ajunge în Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, agent şef adjunct Mihail Drăghiciu, în urma accidentului produs în zona localităţii Pogoanele, unul dintre şoferii implicaţi în eveniment, respectiv conducătorul auto al tractorului, a fugit de la locul faptei, el fiind căutat de poliţişti.

Din primele informaţii, acesta s-ar face responsabil de producerea accidentului, însă cercetările continuă şi la această oră, traficul pe DN 2 C fiind în continuare blocat.

Între timp, mai multe victime au fost preluate de ambulanţe şi au fost duse la Spitalul Judeţean Buzău. Efectivele medicale au fost suplimentate în vederea primirii rapide şi investigării răniţilor. Se pare că şapte oameni au ajuns până acum la spital.

O a opta victimă, o femeie însărcinată în luna a cincea, a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transferată la un spital din Capitală. Ea prezintă mai multe traumatisme, dar este conştientă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, a fost dezactivat Planul Roşu de intervenţie.

UPDATE

De asemenea, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, spune că din cele 12 persoane care primesc îngrijiri, au fost transportaţi deja la spital patru adulti şi un copil, iar restul primesc îngrijiri la faţa locului. Între victime se află şi o femeie însprcinată în luna a cincea.

Personalul Unităţii Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Buzău a fost activat pentru primirea victimelor.

UPDATE

Şase persoane sunt rănite grav, cu traumatisme multiple, în urma unui accident petrecut pe DN2C, pe raza oraşului Pogoanele din judeţul Buzău, după o coliziune între un microbuz de călători şi un tractor, autorităţile activând planul roşu de intervenţie.

Planul Roşu de intervenţie a fost activat, joi seară, la Buzău, în urma unui accident rutier cu victime multiple produs pe DN2 C Costeşti-Slobozia, pe raza localităţii Pogoanele. Un autoturism, un microbuz de transport persoane şi un tractor s-au ciocnit, 12 persoane fiind conştiente, dar cu multiple traumatisme.

Din primele date oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, accidentul s-a produs când un tractor s-a angajat în traversarea Drumului Naţional 2C fără să se asigure, moment în care a fost izbit de un microbuz de transport persoane.

În urma impactului, ambele autovehicule s-au răsturnat şi au lovit şi un autoturism care circula regulamentar, scrie news.ro.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că 12 persoane sunt implicate, zece adulţi şi doi copii.

”Toate persoanele sunt conştiente, însă prezintă diverse traumatisme. Nu au fost persoane încarcerate”, au transmis reprezentanţii IGSU.

În urma evenimentului a fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise patru ambulanţe SAJ, două ambulante SMURD, o ambulanţă de transport victime multiple din dotarea ISU Buzău şi două autospeciale de stins incendii şi descarcerare şi două echipaje de politie.

De asemenea, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Circulaţia pe drumul ce leagă Buzăul de Slobozia este oprită .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.