Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini ŞOCANTE din Rusia: De ce a fost arestat un copil de 10 ani / VIDEO

socant, soc

Opinia publică din Rusia a fost şocată de o înregistrare video cu arestarea brutală, vineri seara, a unui copil de 10 ani care recita poezii pe o stradă din centrul Moscovei şi pe care poliţia îl suspecta de cerşetorie, transmite AFP. Înregistrarea, făcută cu un telefon mobil şi difuzată masiv de televiziunile ruse, îl arată pe copil strigând "Salvaţi-mă" în timp ce este luat cu forţa de mai mulţi poliţişti, conform Agerpres.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

Poliţia a explicat că respectivul copil, identificat de media cu numele de Oscar Mironov, practica cerşetoria în stradă, o activitate interzisă, dar tatăl său a asigurat presa rusă că el spunea poezii pentru a-şi exersa talentul de actor, cu mama sa vitregă aşezată pe o bancă din apropiere. Aceasta din urmă este şi cea care a filmat scena înainte de a-l urma pe copil la comisariatul unde a fost transferat. Băiatul şi mama sa vitregă au rămas acolo circa patru ore şi au ieşit puţin după miezul nopţii, conform site-ului OVDInfo, care urmăreşte reţinerile şi arestările.

Citește și: Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

Poliţia din Moscova a anunţat o anchetă în acest caz, ale cărei rezultate vor fi făcute publice. Cu câteva zile înainte de acest incident, un jurnalist de la cotidianul Moskovski Komsomoleţ adusese un omagiu lui Oscar, printr-un video postat pe Facebook. În înregistrare, putea fi văzut copilul recitând pe de rost celebrul monolog din Hamlet 'To Be Or Not To Be', pe strada Arbat, o arteră pietonală foarte frecventată din centrul Moscovei.

Citește și: Amazon rambursează 70 de milioane de dolari: Erau cumpărături făcute de copii

Jurnalistul, Alexandre Minkin, l-a numit "prinţul străzii" şi "eroul meu", adăugând că unii trecători îi dădeau monede copilului, dar el nu cerşea. Avocatul Anatoli Kutcerena, care îl reprezintă inclusiv pe Edward Snowden, s-a dus la comisariat şi a indicat că poliţia s-a scuzat la părinţi. Poliţia din Moscova a afirmat totuşi că tatăl copilului a primit o amendă de 500 de ruble (circa 8 euro) pentru a nu-şi fi îndeplinit obligaţiile părinteşti. Această polemică intervine în timp ce poliţia rusă a fost foarte criticată pentru a fi arestat, uneori de manieră brutală, zeci de adolescenţi participanţi la manifestaţiile organizate pe 26 martie de către opozantul rus Alexei Navalnâi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.