Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase - Freezing Rain a înghețat complet România: Cum au arătat mașinile și ferestrele, după căderea ploii înghețate - FOTO

www.stirileprotv.ro
geamuri înghețate

După temperaturile mari din urmă cu câteva zile, România s-a trezit sub o ploaie înghețată care a lăsat în doar câteva ore o imagine spectaculoasă. Vremea rea a adus fenomenul de freezing rain în Capitală.

Freezing Rain se formează atunci când ploaia întâlneşte o suprafaţă rece și îngheaţă instantaneu, fie că e vorba de metal sau de asfalt.

Citește și: Frig de CRAPĂ pietrele, în România: Meteorologii anunță că ninsorile și lapovița se abat asupra țării nastre! Ce fenomene vom avea în sud

"Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

Totodată, recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Citește și: Lovitură pentru mii de români: Ce le pregătește Guvernul – Ofensivă totală a celor de la ANAF

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

Ploaia înghețată transformă șoselele în patinoare și acoperă cu o pojghiță de gheață tot ce prinde. Cei care ies cu mașina, trebuie să fie atenți și la viteză, dar și la anvelope", au transmis polițiștii Brigăzii Rutiere, conform Stirileprotv.ro.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.