Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini teribile din China - Femeile medic sunt rase în cap înainte de a fi trimise în zonele afectate de coronavirus / VIDEO

Facebook
coronavirus

Imagini revoltătoare vin din China unde femeile medic ar fi tunse zeroînainte de a fi trimise în zonele afectate de noul coronavirus, notează digi24.ro.

Filmările care au apărut pe rețelele sociale și pe platforme de știri arată mai multe doctorițe și asistente medicale care sunt tunse zero, în timp ce multe din ele izbucnesc în lacrimi, relatează Daily Mail, care citează presa chineză.

Clipul a stârnit revoltă în mediul online, mulți dintre utilizatori condamnând practicile spitalului. Ulterior, instituția a afirmat apăsat că toți angajații s-au oferit voluntar să se tundă zero, ca o modalitate de a preveni infecția.

Controversa a început atunci când ziarul local Gansu Daily a publicat o filmare pe contul de pe o rețea socială. 15 angajate de la Spitalul Provincial pentru Femei și Copii din Gansu sunt filmate în timp ce sunt pregătite să meargă la Wuhan. 14 dintre ele au fost tunse zero.

Angajatele - doctorițe și asistente - urmau să plece din orașul Lanzhou, capitala provinciei Gansu, spre Wuhan la finalul săptămânii trecute.

Videoclipul arată niște doctorițe care par reținute în timp ce au părul tăiat de frizerițe. Câteva au fost surprinse plângând în timpul și după operațiune.

Unii utilizatori de social media acuză că spitalul a folosit imaginile pentru a atrage atenția asupra „sacrificiilor” făcute pentru combaterea epidemiei. Un alt comentator a spus că este „inacceptabil ca spitalul să-și forțeze angajații să se jertfească pentru a promova spiritul devoțiunii”.

Spitalul a negat acuzația că și-a forțat angajații să-și radă capetele, susținând că toate femeile au ales să se tundă și că aceasta este o „practică comună” în rândul medicilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.