Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini ULUITOARE în casa unui ministru CORUPT: Suma URIAȘĂ găsită de procurori în casa unui politician brazilian

Un fost ministru al preşedintelui brazilian Michel Temer a fost încarcerat vineri după recenta descoperire a peste 16 milioane de dolari ascunşi în valize şi cutii care purtau amprentele lui digitale, relatează AFP.

Anchetatorilor le-au fost necesare şapte aparate de numărat banii şi 14 ore pentru a inventaria toate bancnotele descoperite marţi. A fost cea mai mare sumă de bai lichizi confiscată de poliţie în istoria ţării, scrie agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu anunță: cine sunt angajații de la stat care vor primi primă de 1.000 de euro

"Documentele şi mărturiile, precum şi expertiza banilor confiscaţi arată că Geddel Vieira Lima, ajutat de Gustavo Pedreira (un responsabil local al Protecţiei civile), au ascuns mari sume de bani în apartament", potrivit ordinului de trimitere în arest consultat de AFP.

"În faţa situaţiei grave, încarcerarea s-a impus de urgenţă", mai scria în decizia judecătorului Vallisney de Souza.

Citește și: O nouă investiție de milioane de euro! Ce și-a achiziționat Simona Halep

Lima, 58 de ani, a ocupat funcţia de secretar al preşedinţiei Braziliei până în noiembrie 2016. El a demisionat după ce a fost acuzat de trafic de influenţă de către colegul său de la Cultură, Marcelo Calero.

Anterior, între 2011 şi 2013, sub preşedinţia Dilmei Rousseff, Lima a fost vicepreşedinte al băncii publice Caixa Economica Federal.

Citește și: Dani Oțil își caută asistent/ă! Ce fel de om caută și ce spune despre salariu

Membru al PMDB, partidul de dreapta al preşedintelui Temer, Geddel Vieira Lima a fost plasat în arest preventiv în iulie, după care în august a fost eliberat fiind trecut în arest la domiciliul său din Salvador da Bahia (nord-est).

Confiscarea celor 51 de milioane de reali (16,3 milioane de dolari), în bancnote de 50 şi 100 de reali împărţiţi în vreo 20 de valize şi cutii aflate într-un presupus apartament al său, a fost efectuată în cadrul operaţiunii "Comoara pierdută", declanşată marţi dimineaţă.

Citește și: Marian Godină a fost amendat! Ce sumă a trebuit să plătească polițistul și pentru ce

Această operaţiune este o ramificaţie a anchetei "Cui Bono" asupra unui sistem fraudulos de împrumuturi acordate de Caixa Economica Federal unor oameni politici, înalţi funcţionari şi şefi de întreprinderi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.