Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini video rare: două turme de zimbri și-au dat întâlnire în Parcul Natural Vânători Neamț

MFE
Parc National vanatori zimbru

Angajații Parcului Natural Vânători Neamț au reușit să filmeze un eveniment foarte rar. Este vorba despre întâlnirea a două turme de zimbri în libertate, relatează Mediafax.

Evenimentul s-a produs în Parcul Natural Vânători Neamț. Acesta este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

„Un eveniment foarte rar, întâlnirea a două turme de zimbri în libertate, a fost surprins în imagini în Parcul Natural Vânători Neamț. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț”, au anunțat reprezentanții parcului administrat de Romsilva.

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Parcul este situat în nordul județului Neamț, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului..Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt păduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.