Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imediat după referendum, Recep Tayyip Erdogan a vorbit despre MOARTE/ VIDEO

Time
Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat duminică seara începerea imediată a unui dialog cu premierul Binali Yildirim şi cu opoziţia naţionalistă privind reintroducerea pedepsei cu moartea, transmite Reuters.

Erdogan a făcut declaraţia la conferinţa de presă la care a anunţat şi victoria la referendumul constituţional prin care alegătorii turci au decis duminică să îi confere prerogative sporite, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pippa Middleton se marită

"Potrivit rezultatelor, aproape 25 de milioane de cetăţeni turci au votat în favoarea modificării Constituţiei, diferenţa fiind de circa 1,3 milioane de voturi. Votând «da», naţiunea turcă a acceptat sistemul prezidenţial şi avantajele acestuia", a afirmat Recep Erdogan, cerând marilor puteri să respecte rezultatul referendumului.

„Turcia, pentru prima dată în istorie, a decis, cu voinţa Parlamentului şi poporului său, o schimbare atât de importantă”, a explicat el.

Citește și: Te doare capul – Cu mascatii peste Balena Albastra

„Pentru prima dată în istoria Republicii, schimbăm sistemul nostru de guvernare prin politică civilă. De aceea, este foarte important”, a adăugat preşedintele.

„Acum vom lucra împreună pentru a face cele mai importante schimbări în istoria Constituţiei ţării noastre dragi”, a mai spus el.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

De asemenea, Erdogan le-a mulţumit alegătorilor din străinătate. „Am fost cu toţii martori ai durerii pe care cetăţenii noştri au fost nevoiţi să o resimtă în străinătate pentru a putea avea dreptul să voteze”, a afirmat el, referindu-se, probabil, la guvernele europene care nu au permis accesul miniştrilor turci la mitinguri electorale.

După discursul rostit în sala de presă, el a ieşit la balconul reşedinţei sale oficiale pentru a se adresa mulţimii strânse, care a agitat drapele ale Turciei şi a scandat sloganuri pro-Erdogan.

Citește și: S-a ÎNDRĂGOSTIT în avion: Ce a urmat depășește orice imaginație

El a precizat că modificările constituţionale aprobate prin referendum vor fi implementate după alegerile din 3 noiembrie 2019, informează agenţia oficială de presă a Turciei, Anadolu.

Erdogan a cerut tuturor ţărilor, "în special aliaţilor", să respecte voinţa poporului turc.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Tabăra "da" la referendumul constituţional a sărbătorit pe străzi, inclusiv cu focuri de artificii surprinse şi de un fotoreporter al Anadolu. Premierul Binali Yildirim s-a adresat mulţimii de la balconul sediului Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, având-o alături şi pe soţia sa.

Rezultatele neoficiale menţionate de preşedintele Erdogan arată că duminică au fost aproximativ 25 de milioane de voturi "da", cu 1,3 milioane mai multe decât "nu". Opoziţia contestă însă procesul, afirmând că au existat ilegalităţi. Printre altele, Înalta Comisie Electorală a anunţat că ia în considerare şi buletinele de vot neştampilate corespunzător de oficialităţile din secţiile de votare.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

În marile oraşe ale Turciei - Istanbul, Ankara şi Izmir - majoritatea a votat "nu" arată Reuters. Martori oculari citaţi de această agenţie au afirmat că în cel puţin patru cartiere din Istanbul oamenii au ieşit la ferestre bătând în oale şi tigăi - o formă tradiţională de protest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.