Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imigranţi ilegali, obligaţi să muncească în condiţii apropiate de sclavie în serele din Spania

sera

Poliţia spaniolă a anunţat sâmbătă interpelarea a nouă persoane acuzate că au obligat imigranţi clandestini să muncească 'în condiţii apropiate de sclavie' în serele agricole din regiunea Murcia, transmite AFP. 

Imigranţii, a căror naţionalitate nu a fost dezvăluită, erau forţaţi inclusiv să lucreze cu insecticide toxice fără să li se ofere echipamentul de protecţie de necesar, printre ei fiind şi femei gravide. De asemenea, în timpul lucrului li se permitea o pauză de numai 15 minute şi erau plătiţi cu sume inferioare salariului minim pe economie, care în Spania este de 756 de euro pe lună. 

Dintre cele nouă persoane reţinute, patru conduc o societate agricolă, iar celelalte cinci sunt angajaţi ai unei societăţi de intermediere de forţă de muncă. Aceasta din urmă era monitorizată de autorităţi încă din luna mai, după ce au apărut indicii că pune la dispoziţia altor companii lucrători proveniţi din rândul imigranţilor ilegali, cărora le atribuia identităţi false folosind permise de muncă ale altor imigranţi angajaţi în condiţii legale. 

Agenţia pentru drepturi fundamentale a Uniunii Europene (ADF) a avertizat în luna iunie că exploatarea ilegală a muncii imigranţilor, mai ales în agricultură, este o problemă 'endemică' în blocul comunitar. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.