Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru românii din Marea Britanie: Se vor putea înregistra cu ajutorul unei aplicaţii, după Brexit

brexit, bani

Imigranţii europeni rezidenţi în Marea Britanie, care vor dori să se înregistreze pentru a putea rămâne în această ţară după ce Brexitul va deveni realitate, vor putea să facă acest lucru prin intermediul unei noi aplicaţii informatice, care deocamdată este în faza probelor, scrie publicaţia El Mundo.

Brexitul va deveni efectiv pe 29 martie 2019, dar deocamdată nu este clar statutul pe care imigranţii comunitari îl vor avea în Marea Britanie după această dată. Premierul Theresa May a afirmat că acestora li s-ar putea acorda un răgaz de doi ani pentru a se înregistra, dar deocamdată nu s-a luat oficial nicio hotărâre, aceasta depinzând şi de evoluţia negocierilor cu UE privind condiţiile Brexitului şi relaţia viitoare a Marii Britanii cu blocul comunitar, scrie agerpres.ro.

Citește și: A fost făcut public! Cât de bogată este, de fapt, „VOCEA” premierului Dăncilă

Cu ajutorul aplicaţiei avute în vedere se va schimba şi actualul proces anevoios şi birocratic prin care imigranţii obţin statutul legal - ilustrat în principal de un formular cu 85 de pagini -, pentru înregistrarea cu noua aplicaţie informatică fiind nevoie de 10-20 de minute, după cum susţin cei care au văzut primele copii de ecran ale modului ei de funcţionare.

Conform acestor copii de ecran, cei care vor dori să se înregistreze pentru a intra astfel în legalitate ar urma să încarce în aplicaţie copii ale unor documente şi să răspundă la nişte întrebări. Cât despre soluţionarea cererii, aplicaţia ar urma să ofere un răspuns aproape imediat. Dacă se va recurge la un asemenea sistem, aşa cum este el descris acum, mai rămân multe aspecte de clarificat, cum ar fi de exemplu ce pot face solicitanţii în cazul în care această aplicaţie le respinge cererea.

Citește și: Nimeni NU va PIERDE niciun ban! Ministrul Eugen Teodorovici anunță că a găsit RĂSPUNSUL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.