DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Parlamentul a decis: Noi tipuri de firme și afaceri pot lua bani prin IMM Invest

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Plenul Camerei Deputaților a introdus miercuri, în calitate de for decizional, noi reguli privind schema de ajutor de stat IMM Invest:

1. S-a DUBLAT plafonul pentru anul 2020: „Pentru anul 2020, plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul programului este de 30.000.000.000 lei”.

2. Pot accesa programul de ajutor și o nouă categorie de firme: „Întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie”. Acestea sunt definite în lege ca fiind „întreprinderea care, împreună cu întreprinderile pe care le controlează și întreprinderea/ întreprinderile care are/au controlul direct sau indirect asupra acesteia, are 250 de angajați sau mai mult, dar mai puțin de 500 de angajați și o cifră de afaceri anuală ce nu depășește 100 de milioane euro sau al cărei bilanț anual nu depășește 86 de milioane euro.”

3. Pot accesa programul IMM Invest și următoarele tipuri de afaceri:

  • activitati auxiliare intermedierilor financiare
  • agenti si broker-i de asigurare
  • activitati de tranzactii imobiliare realizate de catre agentiile imobiliare
  • activități de protecție și garda și activității de servicii privind sistemele de securizare

Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare asigurarea compatibilității măsurilor cu cele prevăzute în Comunicarea Comisiei privind Cadrul temporar în materie de ajutor de stat în contextul pandemiei COVID 19. Instituirea schemei de ajutor de stat prin care IMM-urile au contractat credite/linii de credit, beneficiază de un grant în limita cumulului rezultat dintre valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare aferente garanției acordate și a dobânzilor aferente creditelor/liniilor de credite, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 800.000 euro pe întreprindere până la data de 31.12.2020.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.