Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Impact Developer & Contractor a încheiat primul semestru cu un profit în scădere la 8,7 milioane de lei

youtube
criza economica, economie

Impact Developer & Contractor a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 8,656 milioane de lei, cu 47% mai mic faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor remise Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.

În S1 2020, s-au înregistrat 133 de contracte de vânzare - cumpărare, care au adus venituri de 65,808 milioane de lei, la care se adaugă 260 de precontracte de vânzare cumpărare şi rezervări care totalizează 146,28 milioane de lei.

"Într-o perioadă dificilă, cu două luni de lockdown şi o criză cauzată de virusul Covid-19, Impact Developer & Contractor şi-a continuat activităţile de construcţie şi activităţile de vânzare, cu accent pe tranzacţionarea apartamentelor finalizate, disponibile atât în Greenfield, cât şi în Luxuria. În ciuda acestei crize, Impact s-a situat pe un trend pozitiv, înregistrând în primul semenstru un profit de 8,7 milioane de lei, şi o EBITDA de 17,6 milioane de lei.(...) Comportamentul de achiziţie de locuinţe a căpătat noi valenţe, mai ales în contextul crizei COVID, dar şi a programului Noua Casă, care încurajează cumpărătorii să se orienteze spre locuinţe mai spaţioase, de o calitate mai bună, ridicând astfel nivelul de trai al românilor", a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

Pentru al doilea semestru, Impact are în vedere pentru Luxuria, finalizarea celei de a doua faze (268 de apartamente) şi continuarea lucrărilor în faza a treia (130 de apartamente) şi obţinerea autorizaţiilor de construcţie, demararea lucrărilor şi finanţarea fazei a patra din Greenfield şi respectiv a primei faze de dezvoltare în Boreal Plus Constanţa.

Conform unui comunicat al companiei, în aprilie 2020, ca urmare a hotărârii AGEA, s-a aprobat reducerea capitalului social al societăţii de la 274.443.532 lei, cu suma de 9.443.532 lei, prin reducerea numărului de acţiuni, de la 274.443.532 acţiuni la 265.000.000 acţiuni, ca urmare a anulării unui număr de 9.443.532 acţiuni proprii, dobândite de către societate. Reducerea capitalului social a avut loc şi a fost înregistrată în luna iulie 2020.

Înfiinţată în 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privată din perioada post-comunistă. În cei 29 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi în ţară, însumând peste 450.000 de metri pătraţi construiţi şi peste 4.000 de unităţi livrate.

Impact Developer & Contractor este listată la Bursa de Valori Bucureşti din anul 1996. Începând cu anul 2006, acţiunile sale, sunt cotate la categoria I a BVB, iar din ianuarie 2015 acţiunile Impact se tranzacţionează la categoria Premium, în conformitate cu noua segmentare a BVB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.