Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împăratul Naruhito va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

dw
naruhito

Împăratul japonez Naruhito va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a anunţat marţi Agenţia Casei Imperiale, în timp ce organizatorii evenimentului sportiv global intră în etapa finală a pregătirilor, pe fondul pandemiei de coronavirus, informează Kyodo, potrivit Agerpres.

Agenţia a precizat că împărăteasa Masako nu va fi prezentă vineri la ceremonia de pe Stadionul Naţional din capitala Japoniei, în condiţiile în care organizatorii şi-au propus să reducă numărul de participanţi, pentru a preveni răspândirea virusului.

Conform aceleiaşi surse, împăratul Naruhito se va întâlni joi cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, la Palatul Imperial.

Japonia face aranjamente pentru ca împăratul, patronul onorific al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, să declare deschisă competiţia în timpul ceremoniei, potrivit oficialilor familiarizaţi cu planificarea.

Comitetul de organizare a făcut o solicitare, la jumătatea săptămânii trecute, pentru ca împăratul în vârstă de 61 ani să participe la ceremonie, potrivit agenţiei.

Cu toate acestea, membrii familiei imperiale nu vor urmări competiţiile olimpice pe arene, după ce organizatorii au luat decizia fără precedent, la începutul acestei luni, ca întrecerile să se desfăşoare aproape în totalitate fără spectatori, în condiţiile în care Tokyo se luptă să ţină sub control numărul tot mai mare de infectări cu Covid-19.

Carta Olimpică prevede ca şeful statului ţării gazdă să proclame Jocurile deschise.

Împăratul Naruhito este al treilea împărat care a acceptat rolul de patron onorific şi primul care l-a asumat atât pentru Jocurile Olimpice, cât şi pentru cele Paralimpice.

Tatăl său, împăratul Akihito, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Nagano, în 1998, în timp ce bunicul său, împăratul Hirohito, a dat startul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din 1964, precum şi al Jocurilor de iarnă de la Sapporo, din 1972.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.