Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMPAS la nivel mondial: AstraZeneca NU ȘTIE dacă va mai produce vaccinul anticoronavirus de care mai multe țări au ajuns să fugă

stiri.md
AstraZeneca vaccin

AstraZeneca îşi analizează opţiunile pentru viitorul vaccinului său pentru Covid-19 şi se aşteaptă să aibă mai multă claritate până la sfârşitul anului 2021, a declarat joi vicepreşedintele executiv al diviziei pentru biofarmaceutice, Ruud Dobber, transmite Reuters.

Evaluarea viitorului vaccinului are loc după o serie de evenimente negative care au avut pe parcursul eforturilor de producţie ale companiei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, este prea de vreme să se spună care va fi decizia.

AstraZeneca a fost de acord să colaboreze cu Universitatea din Oxford pentru vaccinul său împotriva Covid-19, anul trecut, în pofida faptului că nu a avut experienţă prealabilă în domeniu, asumându-şi proiectul cu angajamentul de a nu face profit în timpul pandemiei de coronavirus.

În timp ce un acord de 39 de miliarde de dolari pentru a cumpăra firma producăătoare de medicamente rare Alexion este mult mai integrat în strategia de afaceri a companiei, vaccinul pentru Covid-19 a devenit rapid faţa publică a eforturilor companiei în timpul pandemiei de coronavirus.

Un grup mic de oameni subordonaţi directorului pentru cercetare Mene Pangalos şi cu mine ne gândim: este o afacere durabilă?”, a spus Dobber, referindu-se la afacerea cu vaccinuri.

"Trebuie să purtăm această discuţie cu echipa noastră executivă superioară şi apoi cu consiliul de administraţie al AstraZeneca. Explorăm diferite opţiuni, dar este mult prea devreme în această etapă pentru a concluziona că (procesul)." a adăugat Dobber.

El a mai spus că ”vom avea mai multă claritate înainte de sfârşitul anului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.