Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importanța colaborării cu o firmă de pompe funebre

Radu Pop

În situația organizării unei înmormântări corespunzătoare, suportul oferit de firmele de pompe funebre este absolut necesar.

Consultanță 24/24 și 7/7

Agențiile funerare pun la dispoziția clienților serviciile oferite non-stop, indiferent de ziua sau ora la care a avut loc decesul. De asemenea, ți se oferă consultanță gratuită de specialitate despre serviciile pentru înmormântare și costuri.

Suport pentru obținerea actelor necesare înhumării și a ajutorului de deces

Agențiile de pompe funebre se ocupă de tot ce înseamnă birocrație și practici creștine: certificatul de constatare deces, ajutorul de înmormântare, certificatul de îmbălsămare, certificatul de deces, adeverința de înhumare, autorizația de la Sanepid pentru depunerea decedatului la capelă, acte necesare pentru repatriere (daca decesul a avut loc în altă țară), acte specifice incinerării (dacă e cazul).

Furnizarea de produse funerare

Specialiștii de la o firmă de servicii funerare îți oferă consultații și propuneri pentru toate articolele de înmormântare de care ai nevoie: sicriu potrivit (atât pentru înhumare sau repatriere), aranjamente florale (coroane, jerbe sau buchete funerare), urnă cenușă (dacă e cazul), cruce, alte monumente funerare (cavouri, cripte, vaze, felinare, statuete, împrejmuiri mormânt etc).

Transport funerar

Serviciile funerare respectă o legislație și sunt supuse unor proceduri prin care se asigură transportul decedatului în condiții de siguranță din locația decesului și până la capelă și cimitir. Transportul funerare se efectuează cu mașini autorizate funerare, pe baza unei adeverințe de înhumare, a certificatului de deces și îmbălsămare, a adeverinței de la Sanepid.

În cazul unei rude aflată în străinătate, firmele funerare de repatrieri pun la dispoziție transport funerar internațional pentru ca persoana decedată să fie transportată în țară în condiții igienice, sanitare și legale.

Costurile serviciilor funerare

În asemenea momente, situația financiară poate reprezenta o problemă. Avantajul pe care îl obții apelând la o firmă de pompe funebre este acela că, serviciile pot fi achitate în rate sau în baza talonului de pensie pentru pensionarii decedați. Ce înseamnă acest lucru? Alegi pachetul funerar potrivit și achiți cu talonul de pensie. Ulterior, agenția de pompe funebre își recuperează costurile la acordarea ajutorului de înmormântare. În cazul în care optezi pentru un pachet de servicii mai ieftin decât ajutorul de deces, atunci primești diferența de bani înapoi.

Organizarea înmormântării

Odată ce aspectele legale și birocratice au fost puse la punct, urmează să acorzi atenție asupra practicilor religioase. În funcție de religia decedatului, firma de pompe funebre îți va pune la dispoziție toate informațiile legate de parastase, pomeni, practica cimiterială, etc.

Ajutorul pe care ți-l oferă niște profesioniști în servicii funerare nu se poate compara cu efortul pe care l-ai depune tu în aceste momente delicate. Consultarea unei agenții de servicii funerare este de asemenea un ultim omagiu, un semn de respect atât față de persoana trecută în neființă, cât și față de familie și persoanele dragi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.