Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: Împotriva lui Klaus Iohannis s-a pus în mișcare o campanie de presă

revista presei

Evenimentul Zilei:

Împotriva lui Klaus Iohannis s-a pus în mișcare o campanie de presă a cărei notă ar fi Dezamăgirea sau mai degrabă avertismentul Ai grijă! Ești pe cale să ne dezamăgești!... Ce i se reproșează lui Klaus Iohannis? Multe, mari și mici, felurite. Există însă o notă comună a reproșurilor, repetată ca tonomatele, de toți cei care au devenit brusc dezamăgiți de Klaus Iohannis... Toate scrierile iscălite pentru a da curs a ceea ce se numește dezamăgirea față de Klaus Iohannis trimit mai mult sau mai puțin explicit la poziția președintelui față de premier. Mai precis, ca să mă exprim și eu ca poetul Niculae, e vorba de dezamăgirea produsă de faptul că Klaus Iohannis nu e dîrz și nu luptă împotriva lui Victor Ponta... E limpede că enormul efort al PNL de a răsturna Guvernul Victor Ponta se sleiește pe fiecare zi ce trece. Numai că PNL, dar mai ales partea flămîndă de revenirea la putere a acestui partid – PDL –, a cheltuit energie, talent și mai ales bani negri pentru ca Klaus Iohannis să ajungă președinte. De ce s-a zbătut PNL? De dragul Miracolului din 16 noiembrie 2014, cum scriu Evangheliștii Prea Alesului? Nu. S-au zbătut din convingerea că după cîștigarea președinției va veni, în chip automat, cîștigarea guvernării. PDL-ul, partidul lui Traian Băsescu, a dus-o așa timp de zece ani. Cînd voiau un ciolan, liderii PDL dădeau fuga la Zeus-ul lor din Deal. Spre stupoarea lor, Klaus Iohannis n-a făcut nimic pentru a le răsplăti jertfa cu aducerea la guvernare... Unii, precum liderii PNL, au cerut Guvernarea. Alții, precum șefii Structurilor, au cerut aprobarea pentru Operațiuni mai mult sau mai puțin corecte. Liderii de opinie au cerut stipendii. De fapt nu toți, pentru că, de exemplu, din ce știu eu, Rareș Bogdan n-a dat buzna la cerșit. Klaus Iohannis le-a dat cu flit. Nu pentru că se vrea un altfel de președinte, ci pentru că se crede un alt fel de om: Un Ales al lui Dumnezeu. Și, cînd ești Ales sau Prea Ales, te nedumerește mai întîi și te supără mai apoi cei care vin la tine sugerîndu-și sau chiar zicîndu-ți de-a dreptul că trebuie să le răsplătești jertfa. Campania de acum dă seamă de revolta celor care s-au întors cu buzele umflate de la Cotroceni. Ea mai dă seama și de o un debut de presiune asupra lui Klaus Iohannis. Se va speria Klaus Iohannis și va trece de îndată la împărțirea darurilor ca un nou Moș Crăciun? Dacă e cu adevărat un Imperator, n-o va face niciodată.

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat postările fostului purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.Emil Hurezeanu consideră că ieșirile Tatianei Niculescu Bran nu i-au adus președintelui Klaus Iohannis niciun deserviciu, însă „nici nu i-a făcut un mare serviciu”. „N-am putut-o cunoaște în postura oficială pe doamna Bran. Mi se pare interesant că cineva își prelungește tăcerea din funcția oficială în inefabilul poeziei, care este tot o formă de tăcere rostită altfel. Poezia are de-a face cu tăcerea. Oficiul de purtător de cuvânt are de-a face mai puțin cu tăcerea. De ce nu o fi făcut aceste poezii în timp ce era la Cotroceni, tăcând de-abia apoi?”, a declarat Emil Hurezeanu

Romania Libera:

Japonia are o nouă strategie militară. Până acum foarte pacifistă, Constituţia va autoriza forţele de autoapărare să se angajeze în operaţiuni în străinătate. Noile linii directoare stabilite în noul acord strategic militar americano-nipon au fost dezvăluite luni în SUA, unde premierul Japoniei se află în vizită oficială, s-a adresat Congresului şi a avut întâlniri cu preşedintele Barack Obama. Secretarul de Stat, John Kerry, a declarat că liniile directoare ale noului pact reprezintă o tranziţie istorică pentru Japonia şi alianţa sa istorică cu SUA. „Astăzi, celebrăm stabilirea capacităţii Japoniei de a apăra nu numai propriul teritoriu, dar şi cel al SUA şi al altor parteneri dacă este necesar.(...) Liniile directoare ameliorează securitatea Japoniei, dezamorsează ameninţările şi contribuie la pacea şi stabilitatea regională”.Noile linii directoare înlătură limitele geografice pentru forţele japoneze, permiţând militarilor, cu acordul Parlamentului Japoniei, să participe la operaţiuni în întreaga lume. Potrivit vechilor directive, care erau revizuite periodic, operaţiunile nipone şi americane erau axate pe apărarea teritoriilor japoneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.