Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Impozitul pe venit, eliminat pentru jurnaliști: Senatorul USR Florina Presadă îi cere președintelui să atace legea la CCR

Facebook.com
Florina Presadă

Senatorul USR Florina Presadă susține că legea privind scutirea de impozitul pe venit pentru jurnaliști este discriminatorie, motiv pentru care a transmis președintelui României o scrisoare prin care îi solicită să trimită la reexaminare sau să atace la Curtea Constituțională (CCR) actul normativ, anunță MEDIAFAX.

Conform senatorului USR, scutirea de la plata impozitului pe venit a persoanelor fizice care desfășoară activități de jurnalism, adoptată de Camera Deputaților luni, conduce la instituirea unui regim fiscal discriminatoriu chiar în cadrul breslei jurnalistice, beneficiarii vizați fiind „jurnaliști și tehnicieni în radiodifuziune și televiziune”.

Citește și: Lovitură pentru cei care locuiesc la bloc! Veți fi penalizați

Florina Presadă mai spune că reglementarea reprezintă o inegalitate de tratament fiind astfel privilegiată din punct de vedere fiscal o anumită categorie de persoane fizice, fapt ce duce la transformarea impozitului pe venit într-o povară injustă pentru celelalte categorii.

„Actul normativ este insuficient justificat, jurnaliștii și organismele în domeniu nu au fost consultate și nu au existat dezbateri în spațiul public pe această temă. Inițiatorii nu au indicat sursa de finanțare, impactul negativ asupra veniturilor bugetare fiind în sumă de 36 milioane lei anual”, susține sursa menționată, pe Facebook.

Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat, pentru MEDIAFAX, că 8.000 de jurnaliști ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit de 10%, prin proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților. Social-democrat a spus că impactul bugetar estimat ar fi de un milion euro pe an, la un salariu mediu net de 3.000 lei.

Citește și: Izbucnire-fulger a lui Rareș Bogdan: Minciună sfruntată. PNL n-a scutit pe nimeni de taxe

Camera Deputaţilor a adoptat luni, ca for decizional, proiectul care îi scuteşte pe jurnalişti de plata impozitului pe venit. În prezent, proiectul se află la preşedintele Klaus Iohannis în vederea promulgării.

Angajaţii din sectorul IT, cei din construcţii şi cei din domeniul cercetării-dezvoltării beneficiază de scutire de impozit pe venit.

Mai mulți jurnaliști au criticat actul normativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.