Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imunizarea împotriva virusului HPV, reluată în județul Alba

eastweststream.com
vaccin Variola

Aproape 1.300 de doze de vaccin împotriva HPV vor fi distribuite, de miercuri, medicilor de familie de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, număr ce acoperă cererile restante depuse în lunile octombrie - decembrie 2021 şi respectiv ianuarie - octombrie 2022, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

"După o lungă perioadă în care vaccinarea HPV a fost decalată în Alba din cauza dozelor insuficiente, raportat la solicitările făcute de către părinţi prin intermediul medicilor de familie, prin recepţionarea de la Ministerul Sănătăţii, la finalul lunii noiembrie 2022, a 1.290 de doze de vaccin Gardasil se ajunge la zi cu imunizarea împotriva virusului HPV", a menţionat Biroul de Presă al DSP Alba.

Astfel, DSP Alba începe miercuri distribuirea către medicii de familie a dozelor de vaccin primite.

"Practic, cele 1.290 de doze ce urmează a fi distribuite începând de mâine (miercuri - n.r.) acoperă cererile restante depuse în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2021 şi respectiv în perioada ianuarie - octombrie 2022", precizează sursa citată.

Vaccinarea împotriva infecţiei cu HPV se realizează la solicitarea părinţilor/reprezentanţilor legali, care vor formula o cerere către medicul de familie în acest sens.

Potrivit comunicatului, vaccinarea cu HPV este disponibilă numai pentru fetele care, la data solicitării, se încadrează în grupa de vârstă 11-18 ani.

DSP Alba mai arată că, la momentul actual, doar un produs este autorizat şi, ca urmare, este utilizat în prezent pentru vaccinarea împotriva infecţiei cu HPV, respectiv Gardasil 9.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.