Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În 36 de localități există riscul să nu se organizeze algeri

AEP

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, până pe 6 aprilie, au fost înregistrate la nivel naţional 51.352 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experţilor electorali, din cadrul căruia vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.

Există 345 de localităţi în care nu este îndeplinit necesarul de experţi electorali, iar în 36 nu s-a înregistrat nicio cerere pentru această funcţie.

Citește și: INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

Printre judeţele cu cele mai multe localităţi care înregistrează deficit de experţi electorali se numără Dâmboviţa (51 de localităţi), Bihor (22 de localităţi), Alba, Braşov, Dolj şi Mureş (cu câte 18 localităţi).

Cel mai mare deficit de experţi electorali îl înregistrează Bucureştiul (542), urmat de Dâmboviţa (291), Bihor (63), Cluj (61), Braşov (59), Alba, Mureş (55), Ilfov (52), Dolj (50), restul judeţelor au un deficit sub (50).

Citește și: Primul oraș care angajează pisici pentru uciderea șobolanilor

În municipiului Bucureşti, pe raza sectorului 1, pentru cele 163 de secţii de votare s-au înscris 157 de persoane, cu 169 mai puţine decât necesarul de 326 de experţi electorali, în sectorul 2 pentru cele 202 secţii de votare s-au înscris 304 de persoane, cu 100 mai puţin decât necesarul de 404 experţi electorali, în sectorul 3 pentru cele 274 de secţii de votare s-au înscris 607 persoane, în sectorul 4 pentru cele 178 de secţii de votare s-au înscris 264 de persoane, cu 92 mai puţine decât necesarul de 356 de experţi electorali, în sectorul 5 pentru cele 196 de secţii de votare s-au înscris 247 de persoane, cu 145 mai puţine decât necesarul de 392 de experţi electorali, în sectorul 6 pentru cele 233 de secţii de votare s-au înscris 430 de persoane, cu 36 mai puţine decât necesarul de 466 de experţi electorali.

Cereri pentru Corpul experţilor electorali mai pot fi depuse până pe 21 aprilie.

Citește și: ȘOCANT O cântăreață a murit pe scenă, în timp ce cânta: Ce i s-a întâmplat / VIDEO

Informaţii privind modalitatea de înscriere sunt accesibile în clipul informativ realizat de AEP, care poate fi vizionat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei şi pe canalul de Youtube.

AEP reaminteşte că, pentru activitatea în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare, preşedinţii acestora şi locţiitorii lor primesc o indemnizaţie stabilită în condiţiile legii.

Citește și: Orașul care e interzis pe Facebook: Care e motivul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.