Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În anticiparea unei înfrângeri, Gabriel Zetea și-a negociat în aceste zile un post de parlamentar pe listele PSD

stiripesurse.ro
Gabriel Zetea

Președintele CJ Maramureș, care deține și funcția de vicepreședinte al PSD, a negociat în aceste zile o funcție de parlamentar cu conducerea partidului. Potrivit surselor din interiorul PSD, Gabriel Zetea este conștient că șansele să câștige un al doilea mandat sunt reduse și, ca atare, încearcă de pe acum să-și asigure un loc eligibil pe listele PSD la alegerile parlamentare.

Mandat neconvingător de președinte de CJ

Gabriel Zetea a devenit președinte al CJ Maramureș în 2016, după ce PSD a câștigat și cel mai mare număr de consilieri județeni. Actualul președinte al CJ a beneficiat de un context extrem de favorabil din punct de vedere politic, având în vedere faptul că, până în toamna lui 2019, PSD a asigurat și guvernarea țării.

Cu toate acestea, rezultatele sale în fruntea CJ au fost sub așteptări. Modernizarea drumurilor s-a realizat pe porțiuni mici, iar atragerea fondurilor europene și a investițiilor au fost neconvingătoare. Maramureșenii au continuat să plece în afara țării, iar acest indicator, se pare, că a fost unul determinant pentru starea de spirit cu care au intrat maramureșenii în aceste alegeri.

Funcție politică la Congresul PSD

Surse din PSD Maramureș ne-au relatat faptul că Gabriel Zetea a fost în discuții cu ambele tabere din partid pentru a-și asigura realegerea în funcția de vicepreședinte. Astfel, acesta a purtat negocieri și cu Ionel Arsene, deși oficial își anunțase sprijinul pentru Marcel Ciolacu.

Explicația acestei negocieri la două capete este faptul că președintele PSD Maramureș a dorit să obțină o funcție de conducere la nivelul partidului care să-i asigure, la nevoie, un loc pe listele parlamentare.

Inițial, Gabriel Zetea a sperat că alianța electorală realizată cu Cătălin Cherecheș îl va trage în sus și îi va permite câștigarea unui al doilea mandat. Ulterior, însă, a constatat că șansele sale sunt, practic, inexistente și a apelat la varianta de rezervă, respectiv la locul eligibil de parlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.