Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În apărarea lui Cristian Săpunaru/ OPINIE

Cristian Săpunaru

”Singuri împotriva tuturor!” este deviza care se aude de ani de zile în Giulești, iar în aceste zile se aplică mai mult decât oricând. Scenele violente de la finalul meciului dintre FCU ”Mititelu” Craiova și Rapid au încins internetul și TV-urile, iar Cristian Săpunaru este sacul de box al deontologilor, care nu analizează toate elementele, înainte de a emite o opinie. Deontologii, care au înțeles mesajul lui Becali ”plătesc să aud ce vreau eu” se bazează pe vechea zicală: să nu lăsăm adevărul să strice o știre bună.

Toți îl acuză pe Cristian Săpunaru de violențe, dar nimeni nu întreabă de la ce s-a enervat sufletul și căpitanul Rapidului. Nimeni nu întreabă de ce a reacționat în acest fel galeria Rapidului, de altfel una dintre cele mai civilizate din România.

Să începem cu începutul. Galeria Rapidului a făcut deplasarea cu trenul la Târgu Jiu și au ajuns cu puțin timp înaintea meciului în gară. Deși erau în criză de timp, jandarmii au găsit de cuviință să le facă un tur al orașului lui Brâncuși și au întârziat intrarea suporterilor pe stadion.

În timpul meciului, stewarzii au provocat permanent galeria Rapidului. Toate incidentele au pornit, după ce un ”ultras” cu vestă de fotograf a încercat să fure un banner de gard al galeriei Rapidului. Pentru cei mai puțin familiarizați, o galerie de fotbal este organizată în brigăzi, iar principalele simboluri sunt bannerul de gard și steagul de brigadă. Pierderea unuia dintre cele două simboluri duce automat la desființarea brigăzii.

Acesta este motivul pentru care suporterii și-au asumat orice risc și au sărit în teren. Fără ca suporterii să lovească pe nimeni și încercând să protejeze bannerul de gard, stewarzii ”ultrași” au început să dea cu gaze lacrimogene. Mai jos veți avea un film cu toate evenimentele și vă rog să remarcați că rapidiștii au început să arunce cu scaune doar în momentul în care s-a dat cu gaze lacrimogene.

De remarcat că acele gaze lacrimogene au afectat și jucătorii de fotbal. În finalul meciului, jucătorii abia mai puteau respira pe gazon. Așadar, vă imaginați cam ce probleme aveau oamenii în tribune.

În apărarea lui Cristian Săpunaru

Au sărit toți deontologii pe Cristian Săpunaru și au spus că a devenit violent din senin. Toți jucătorii Rapidului s-au plâns de faptul că bodyguarzii lui Adrian Mititelu erau pe tunelul care ducea la vestiare. Dacă până și calmul Horațiu Moldovan s-a enervat, înseamnă că la vestiare a fost nebunie în toată regula.

Conform martorilor din staff-ul echipei, acei bodyguarzi au provocat încă de la începutul meciului. Jucătorii au fost scuipați, s-a aruncat cu apă spre ei și, colac peste pupăză, și-a făcut apariția și Poștașul, cunoscut ca un om violent, care nu are nicio problemă în a agresa jucătorii de fotbal. Claudiu Niculescu știe mai bine despre ce personaj vorbim.

Când ești scuipat, înjurat și umilit de niște oameni care nici nu aveau ce căuta pe tunelul de la vestiare, se ridică întrebarea ce ar fi trebuit să facă căpitanul Cristian Săpunaru? În opinia unora, Săpunaru ar fi trebuit să întoarcă și celălalt obraz, dar asta nu prea este în filosofia Giuleștiului.

Corect, Săpunaru este un spirit vulcanic, dar el are și antecedente cu cei de la Craiova. Toți ”uită” faptul că în meciul din sezonul trecut Adrian Mititelu Jr. a aruncat cu o sticlă de apă chiar spre Cristian Săpunaru. Mititelu Jr. este suspendat de pe stadioane, dar la primul meci se pare că a vrut să plătească niște polițe, însă prin intermediul bodyguarzilor.

Dacă unul dintre bodyguarzi lovea un jucător al Rapidului sau dacă îi dădea o lovitură cu un obiect contondent? Atunci era totul bine, nu? Ce căutau oamenii lui Adrian Mititelu să se războiască cu jucătorii Rapidului la vestiare? De aici ar trebui începută întreaga dezbatere.

Aseară, Cristian Săpunaru a reacționat ca un lider. A sărit în apărarea colegilor de echipă și a făcut ceea ce, pe vremea când Mirel Rădoi era căpitan al Stelei, era aplaudat la scenă deschisă de toată presa deontologilor. Acum, când este vorba despre căpitanul Rapidului, toți sunt scandalizați, dar nimeni nu pune întrebarea esențială: ”de la ce s-au luat?”.

Cristian Săpunaru este sufletul Giuleștiului, copilul Giuleștiului și unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria Rapidului. Este iubit cu bunele și cu relele sale, tocmai pentru spiritul de luptător, dar și pentru faptul că la orice nedreptate este primul care sare în apărarea colegilor de echipă.

În urmă cu câteva zile, patronul FCSB, Gigi Becali, a scăpat porumbelul și a spus, în direct la TV, că eu ”plătesc să aud ce vreau!”. Reacția jurnaliștilor de la TV-urile de sport a fost în concordanță cu dorințele trecutului prin pușcărie, Gigi Becali.

La fel de trecut prin pușcărie este și managerul FCSB, MM Stoica. Aseară, el l-a înfierat pe Cristian Săpunaru și a spus că este penal ceea ce a făcut căpitanul Rapidului. MM Stoica uită foarte repede faptul că el personal a bătut un suporter al FCSB, așa că nu are căderea morală să vorbească despre violențe pe stadioane.

P. S. Galeria Rapidului avea trenul de întoarcere la București la ora 00.35. La finalul meciului, jandarmii i-au ținut pe stadion mult peste cele 15 minute obișnuite dedicate echipei oaspete. Mult după miezul nopții, suporterii se aflau încă în stadion, special pentru a pierde trenul care îi ducea înapoi spre Capitală.

P.S. 1: Să nu uităm că totul a început de la vandalizarea autocarului Rapidului. Nu am văzut să fie iureș în presa sportivă pe această temă și nici să fie căutați vinovații. Ce treabă aveau ei cu autocarul echipei? Pe urmă ne mirăm că ies violențe pe stadion, dar astfel de comportamente sunt tolerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.