Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se construiește un centru pentru persoanele hipoacuzice, în București: Toate serviciile vor fi suportate de Patriarhia Română

Luni a fost binecuvântată piatra de temelie a unui centru destinat persoanelor cu probleme de auz și de vorbire. Terenul a fost oferit de Arhiepiscopia Bucureștilor. Toate serviciile vor fi suportate de Patriarhia Română.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preotul Ionuț Tutea, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu Preotul Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate, și Preotul comunității surzilor, Mirel Ilie, scrie basilica.ro.

Centrul multifuncțional cuprinde o capelă, săli de socializare, spații de joacă și studiu, dar și o cantină socială care va pregăti zilnic 50 de porții de mâncare pentru persoanele comunității hipoacuzicilor.

Copiii cu deficiențe de auz și de vorbire vor beneficia de spații speciale unde își pot face temele împreună cu personalul specializat. De asemenea, tinerii hipoacuzici vor beneficia de consiliere socială, psihologică sau logopedie.

„În acest centru, copiii comunității persoanelor hipoacuzice vor beneficia de programe de asistență specifice. Aici vor putea servi masa, vor avea parte de suport în efectuarea temelor, dar şi de consiliere de specialitate, fie că vorbim de logopedie, consiliere socială sau psihologică”, a declarat Preotul Ionuţ Tutea pentru Trinitas TV.

Locul în care va fi construit centrul este situat în Sectorul 5 pe strada Doina nr. 7. Centrul va deservi persoanele din București și din împrejurimi.

Comunitatea surzilor din Arhiepiscopia Bucureștilor a fost înființată în 1999.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.