Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÃŽn care parte a zilei se pot consuma shake-urile proteice

myprotein.ro
shake proteic

Proteinele reprezintă unul dintre nutrienții esențiali pentru organism, alături de grăsimi și carbohidrați. Există un anumit moment al zilei în care ar trebui să consumăm aceste suplimente, pentru beneficii maxime?

Există o mulțime de sfaturi contradictorii despre cel mai bun moment pentru a bea shake-uri proteice. Societatea Internațională de Sport și Nutriție recomandă consumul de proteine ​​în termen de două ore după un antrenament, pentru a obține beneficiile maxime pentru dezvoltarea mușchilor, potrivit fitandwell.com.

Cu toate acestea, există și unele dovezi că, dacă le consumi ​​înainte de culcare, acest lucru ar putea fi benefic pentru recuperarea musculară. „Proteinele ingerate înainte de culcare sunt digerate și absorbite în mod eficient, favorizând astfel creșterea musculară“, explică Jamal Ramsey, absolvent al Facultății de Științe Sportive și cofondator al startup-ului de sănătate JRNY.

Oamenii apelează la suplimentele proteice din motive diferite. Potrivit lui Ramsey, o persoană care dorește să piardă în greutate, ar putea lua suplimentul de pudră proteică dimineața, când se trezește. „Dacă bei un shake proteic dimineața, senzația de sațietate va dura mai mult, iar foamea se va instala mai greu“, explică acesta.

Tipul de proteină aleasă ar putea influența, de asemenea, ora la care iei suplimentul. Potrivit nutriționistului Rob Hobson, cea mai bună proteină de ingerat înainte de culcare este cazeina, deoarece aceasta se digeră lent în organism. Totuși, după un antrenament, ai putea opta pentru o proteină pe bază de zer, deoarece aceasta se digeră rapid.

Pentru creșterea masei musculare, suplimentele luate în decurs de două ore de la un antrenament sau cele luate chiar înainte de culcare reprezintă cea mai bună opțiune.

Mulți se întreabă ce diferență există între shake-urile făcute cu apă și cele făcute cu lapte. Acest lucru ține de preferințele fiecăruia, cu singura diferență că băuturile pe bază de lapte au o cantitate puțin mai mare de proteine. „Laptele adaugă mai multe proteine ​​și alți nutrienți shake-ului, în timp ce apa nu. Ai putea adăuga lapte, dacă scopul tău este să te îngrași. Personal prefer apa. Shake-ul cu lapte mi se pare prea cremos“, a mai spus Ramsey.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.