Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Cehia șeful campaniei de vaccinare a demisionat după ce și-a favorizat pilele și relațiile

Globo
sinovac vaccin

Şeful autorităţii pentru sănătate din Republica Cehă şi-a anunţat joi demisia, după o serie de relatări despre neregularităţi în desfăşurarea vaccinării împotriva COVID-19, transmite agenţia DPA. Conform portalului de ştiri Seznamzpravy.cz, o mie de doze de vaccin au fost distribuite angajaţilor autorităţii naţionale de sănătate SZU şi rudelor acestora, indiferent de vârsta lor, informează Agerpres. Klaus Iohannis, președintele României, a vrut să fie primul vaccinat, dar a fost refuzat de coordonatorul campaniei, tocmai pentru a nu compromite întreaga campanie.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

Dezvăluirile au provocat critici vehemente din partea opoziţiei. ''În timp ce vârstnicii au nevoie de vaccinare, administraţia îşi vaccinează proprii oameni'', a spus liderul Partidului Civic Democratic (ODS), Petr Fiala.

Şi postul naţional Rozhlas a relatat că o clinică din Praga vaccinează rude ale angajaţilor acesteia dacă îi rămân doze de vaccin nefolosite, aparent pentru a nu fi nevoită să le arunce.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

Conform planului de vaccinare elaborat de guvernul ceh, în prima etapă a campaniei de vaccinare pot fi vaccinaţi numai lucrătorii sanitari care au contact apropiat cu pacienţi COVID-19, cetăţenii cu vârste de peste 80 de ani şi angajaţii căminelor de bătrâni.

În Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, au fost vaccinate circa 70.700 de persoane până joi, zi în care au fost raportate 10.854 de noi cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.