Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În cida presiunilor SUA vânzările Huawei au depășit 100 de miliarde de dolari

TechNews
Huawei

Compania de telecomunicații Huawei a declarat că veniturile încasate au depășit 100 de miliarde de dolari în 2018, în ciuda campaniei condusă de SUA împotriva afacerilor sale, campanie care susține că activitățile companiei chineze reprezintă „o amenințare la adresa securității”, scrie BBC potrivit mediafax.

Reprezentanții Huawei au declarat că veniturile pentru anul 2018 au atins 721,2 miliarde de yuani (echivalentul a 107 miliarde dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 25%, până la 59,3 miliarde de yuani.

Anumite țări, printre care și Statele Unite, au restricționat activitatea companiei, considerând că legăturile acesteia cu Beijingul reprezintă o amenințare la adresa securității.

Huawei susține că acționează independent și neagă cu fermitate că produsele sale ar prezenta riscuri în privința securității, declarând, de asemenea, că veniturile globale au crescut cu 19,5% în 2018, cel mai rapid ritm de creștere în doi ani. Rezultatul a fost susținut de vânzările puternice de smartphone-uri în China.

Pe de altă parte, afacerile sale de transport, care vând infrastructură de telecomunicații în țări din întreaga lume, au scăzut cu 1,3%.

Huawei este cel mai mare producător de telecomunicații din lume. Recent, compania se confruntă cu o reacție din ce în ce mai puternică din partea țărilor occidentale, privind preocupările legate de securitatea produselor utilizate în rețelele 5G. Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă au interzis tuturor firmelor locale utilizarea tehnologiei Huawei în privința rețelei 5G.

Mai mulți operatori europeni de telecomunicații au în vedere eliminarea echipamentelor Huawei din rețelele lor, iar un raport al autorităților cibernetice din Marea Britanie a criticat dur compania de tehnologie.

Printr-un raport, Centrul Național de Securitate Cibernetică declară că poate oferi „asigurări limitate referitoare la gestionarea pe termen lung a riscurilor de securitate în ceea ce privește tehnologiile Huawei desfășurate în Marea Britanie”.

La începutul acestei luni, compania chineză a intentat un proces împotriva guvernului american, în urma unei interdicții care restricționează agențiile federale în utilizarea produselor sale, catalogând acțiunea ca fiind „neconstituțională”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.