Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda prețului, minerii Bitcoin cred că rata hash globală va crește 'agresiv'

latimes.com
bitcoin farm minat criptomonede

Bitcoin ( BTC ) pare să fie în mintea tuturor în ultima vreme, deoarece lumea a văzut recent că prețul BTC a luat o întorsătură destul de neașteptată în această lună. Pe 21 ianuarie 2022, bitcoin a atins minimele din șase luni , scăzând sub 40.000 de dolari pentru prima dată în câteva luni, conform cointelegraph.com.

În timp ce unii au intrat în panică, alți experți din industrie au subliniat că rețeaua Bitcoin a devenit mai puternică decât oricând înainte. Creșterea rețelei Bitcoin a devenit evidentă, deoarece cifrele ratei de hash pentru BTC continuă să stabilească noi maxime luna aceasta. De exemplu, pe 22 ianuarie, rețeaua BTC a înregistrat un maxim istoric de 26,643 trilioane, cu o rată medie de hash de 190,71 exahash pe secundă (EH/s).

Rata de hash va continua să crească, ceea ce este un lucru bun

Samir Tabar, director de strategie la Bit Digital – un miner Bitcoin cotat la bursă – a declarat pentru Cointelegraph că rata hash BTC se referă la cantitatea de putere de calcul adusă rețelei la un moment dat. Tabar a explicat că atunci când vine vorba de minerit Bitcoin, o rată de hash mai mare echivalează cu o rată de hash bună. „Cu cât mai multă putere de calcul este orientată spre menținerea unei rețele, cu atât va fi mai sigură și cu atât va putea gestiona mai multe tranzacții”, a spus Tabar.

Ca atare, cifrele recente ale ratei de hash pentru Bitcoin sunt extrem de notabile, chiar și cu prețul BTC în scădere. Peter Wall, CEO al companiei de cripto mining Argo Blockchain, a declarat pentru Cointelegraph că nu a fost surprins să vadă rata hash BTC atinsă aproape de 200 EH/s. Wall a mai spus că, chiar și cu evenimentele care au perturbat recent rata de hash în minerit BTC, cum ar fi revoltele politice din Kazahstan , rata hash va continua să crească în fiecare lună:

„Marja de minerit a Argo Blockchain anul trecut în 2021, care reprezintă veniturile noastre minus costurile noastre directe, a fost de peste 80%. A fost un an foarte bun pentru mineri. În 2020, unde prețurile BTC au fost mult mai mici, marja noastră a fost de 41%. Deci, anul acesta cred că vom vedea în continuare marje puternice în spațiu, în ciuda scăderii recente a prețului Bitcoin și a creșterii ratei de hash.”

Darin Feinstein, co-fondatorul și co-președintele Core Scientific – un important furnizor de infrastructură blockchain tranzacționat public – a declarat pentru Cointelegraph că, pe baza datelor anterioare privind rata hash de minerit Bitcoin, rețeaua BTC a crescut cu 200% în urma exodului în masă al minerilor din China. :

„Rețeaua Bitcoin în urmă cu un an era de aproximativ 143 EH/s. În urma interzicerii mineritului din China, rețeaua a scăzut la 63 EH/s. Astăzi, rata de hash a crescut la aproximativ 198 EH/s. Această creștere recentă reprezintă trei valori importante. În primul rând, reprezintă o creștere a ratei de hash de 130 EH în rețea. În al doilea rând, reprezintă 130 EH de nouă infrastructură de găzduire și în principal implementare hardware de nouă generație și trei, această implementare a avut loc în regiuni geografice care folosesc energie mult mai curată decât energia utilizată în China.”

Având în vedere acest lucru, Feinstein a remarcat că, deși rețeaua BTC a atins maxime istorice în ceea ce privește EH/s, datorită îmbunătățirilor masive ale tehnologiei cipurilor miniere și distribuției geografice departe de China, rețeaua este acum cea mai eficientă și durabil decât a fost vreodată. Feinstein a adăugat că aceste date sunt importante deoarece arată câtă energie folosește fiecare terahash, care este în general reprezentată de o metrică numită jules/terahash. El a menționat că acest raport a scăzut foarte mult în ultimii câțiva ani, demonstrând o creștere majoră a eficienței energetice în minerit.

Va sprijini infrastructura creșterea rețelei?

Michael Levitt, președinte co-fondator și CEO al Core Scientific, a declarat pentru Cointelegraph că anticipează pe deplin ca rata hash globală a BTC să continue să crească într-un ritm agresiv.

Cu toate acestea, Levitt a menționat că această creștere depinde de creșterea prețului Bitcoin, împreună cu succesul infrastructurii care se construiește în prezent. „Cantitatea de infrastructură așteptată va fi contestată de problemele lanțului global de aprovizionare”, a remarcat el.

Feinstein a adăugat că infrastructura este cea mai mare provocare atunci când vine vorba de extragerea Bitcoin. „Obiecțiile pentru minerit Bitcoin sunt terenurile, energia, echipamentele și, în sfârșit, infrastructura. Există o mulțime de hardware ASIC de achiziționat, energia și terenul sunt, de asemenea, ușor disponibile, dar minerii au nevoie de un loc în care să se conecteze la curent și, din punct de vedere istoric, acolo minerii au probleme”, a comentat el.

America de Nord a devenit unul dintre cele mai mari hub-uri de minerit Bitcoin din lume, conform datelor din Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, care arată că 35% din rata medie lunară de hash BTC provine din Statele Unite, în timp ce 10% provine din Canada. Wall a explicat că America de Nord a preluat conducerea ca hub global pentru minerit Bitcoin din mai multe motive. „Acesta se întâmplă din cauza jurisdicției cripto-prietenoase a regiunii, a mediului de reglementare stabil, a naturii pro-inovare și, cel mai important, a accesului la cel mai important lucru de care au nevoie minerii: energie cu costuri reduse, de preferință regenerabilă.”

Wall a explicat că costurile scăzute ale energiei în SUA au fost semnificative pentru mineri, mai ales atunci când organizațiile accesează partea dreaptă a rețelei electrice. „Am văzut o creștere semnificativă în Texas în ultimele 12 luni”, a spus el.

Cointelegraph a raportat anterior că industria minieră Bitcoin din Texas a consumat aproximativ 500 până la 1.000 de megawați (MW) de energie în noiembrie 2021. Electric Reliability Council din Texas anticipează că cererea ar putea crește de până la cinci ori până în 2023 și a planificat încă 3.000 la 5.000 MW.

Wall a explicat că mulți mineri se mută în Texas din cauza faptului că statul operează propria rețea electrică care constă dintr-un grad ridicat de energie din surse de generare durabilă, dar are nevoie de o cerere sau o sarcină mai flexibilă:

„Minerii pot oferi o sarcină consistentă, flexibilă. De asemenea, este util faptul că Texas are programe de răspuns la cerere, în care minerii se vor închide și vor reda energie rețelei atunci când există o cerere mare. Acest lucru face rețeaua mai rezistentă.”

Beneficii precum acestea au determinat Argo Blockchain să construiască următoarea sa instalație de 200 MW în comitatul Dickens, vestul Texasului, chiar lângă o substație de 5,5 gigawați. „Există multă congestie la acea substație și au nevoie de încărcare locală pentru a o ușura. Puterea din vestul Texasului trebuie să parcurgă un drum lung pentru a ajunge la marile orașe urbane precum Dallas și Houston. Dar, dacă putem folosi acea energie mult mai aproape de locul în care este generată, aceasta ameliorează congestia”, a remarcat Wall.

Prin preluarea energiei de la o substație din apropiere, Argo Blockchain demonstrează utilizarea energiei durabile. Potrivit Wall, compania minieră are emisii de emisii negative din 2020. Acest lucru este important, deoarece Tabar a afirmat că o mișcare masivă de mediu, socială și de guvernare se confruntă în prezent cu industria criptominetului:

„Minerii trebuie să obțină din surse curate de energie, altfel vor fi excluși din activitate. Nu poate fi întotdeauna vorba despre cele mai ieftine surse de energie. Minerii vor suferi în cele din urmă reduceri de evaluare dacă folosesc energie murdară, chiar dacă acea sursă este ieftină.”

Avantajele devenirii publice

O grămadă a firmelor miniere de a ieși la bursă este o altă tendință la care industria minieră Bitcoin este probabil martoră în acest an. Cel mai recent, compania de minerit Bitcoin din Texas, Rhodium, a anunțat planurile de a oferi 7,69 milioane de acțiuni la 12–14 USD fiecare într-o ofertă publică inițială (IPO).

Core Scientific a devenit publică pe 20 ianuarie după fuzionarea cu Power & Digital Infrastructure Acquisition într-o tranzacție SPAC . Deși acțiunile Core Scientific au scăzut de atunci, Feinstein a menționat că fiecare companie cripto cotată la bursă - precum Coinbase, Galaxy Digital și altele - aduce oportunități de investiții instituționale pe piața din SUA. „Acest lucru îmbunătățește și aduce credibilitate întregii industrii”, a remarcat el.

Levitt a adăugat că intrarea în bursă a minerii Bitcoin aduce o serie de beneficii, inclusiv un acces mai bun la capital, având în același timp capitaluri proprii tranzacționate la bursă, care pot fi utilizate pentru achiziționarea și construirea altor afaceri. Mai mult, Levitt a adăugat că a avea o prezență publică este utilă pentru conversații în și în jurul industriei serviciilor financiare. „Cu toate acestea, principalul beneficiu este un acces mult mai facil la capital pentru creșterea și dezvoltarea afacerii noastre”, a spus Levitt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.