Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda problemelor, economia Germaniei BUBUIE: record CONSECUTIV pentru exporturi

InSerbia News
germania ue

Exporturile Germaniei au atins, în pofida disputelor comerciale globale, o nouă valoare record în 2018, pentru al cincilea an consecutiv, chiar dacă ritmul de creştere a exporturilor primei economii europene a încetinit semnificativ, informează DPA, relatează Agerpres.

Citește și: Angela Merkel a ÎNROȘIT telefoanele către România: PRESIUNI asupra lui Iohannis și Dăncilă (presa germană)

Oficiul Federal de Statistică a anunţat vineri că anul trecut exporturile de bunuri ''Made in Germany'' au crescut cu 3%, până la nivelul record de 1.317,9 miliarde euro, după un avans de 6,2% înregistrat în 2017. În special la finele anului trecut, exportatorii germani au fost afectaţi de tensiunile globale, în condiţiile în care în decembrie 2018 exporturile au scăzut cu 4,5% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2017. De asemenea, datele oficiale arată că importurile Germaniei au crescut cu 5,7% anul trecut, până la nivelul record de 1.090 miliarde euro, un ritm de creştere mai rapid decât cel al exporturilor, ceea ce a redus excedentul balanţei comerciale până la 227,8 miliarde euro în 2018, de la un nivel de 247,9 miliarde euro în 2017.

Pentru acest an, Asociaţia Exportatorilor Germani (BGA) se aşteaptă ca exporturile să continue să crească. "În pofida unei probabilităţi ridicate privind un Brexit dezordonat, ne aşteptăm ca exporturile germane să crească în acest an cu până la 3%", a declarat preşedintele BGA, Holger Bingmann.

Citește și: ALERTĂ - Ludovic Orban, vizită misterioasă la sediul DNA

Tensiunile comerciale dintre China şi SUA, precum şi posibilul impact al unei ieşiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană, au determinat deja autorităţile de la Berlin să îşi revizuiască estimările de creştere pentru acest an de la 1,8% la 1%, în condiţiile în care un deceniu de creştere economică neîntreruptă a motorului economiei europene se apropie de sfârşit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.