DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În contextul în care tot mai multe localități din Moldova semnează UNIREA cu România, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu vicepremierul Iurie Leancă / VIDEO

Klaus Iohannis Iurie Leancă

To mai mult localități din Repulica Moldova semnează acte de unire cu România! Până acum, 40 de localități au semnat acte oficiale în acest sens. Miercuri, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Agenda de convorbiri a inclus un schimb de vederi asupra aspectelor de actualitate ale agendei de cooperare a Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, cu accent asupra procesului de reforme și a priorităților de acțiune relevante din perspectiva implementării prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, au fost discutate perspectivele de realizare a proiectelor bilaterale de interconectare dintre România și Republica Moldova, respectiv impactul pe care evoluțiile de la Chișinău îl generează asupra agendei de reforme.

Citește și: Achiziție de proporții în sistemul medical: Ce a cumpărat gigantul MedLife

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat sprijinul constant şi consecvent al României şi al său personal pentru agenda europeană a Republicii Moldova și, în același timp, importanța punerii în practică a reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Preşedintele României a subliniat că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul Republicii Moldova.

În acest sens, președintele Klaus Iohannis și vice-premierul Iurie Leancă au discutat despre importanța accelerării procesului de reforme, cu accent pe domeniul justiției și combaterea corupției, respectiv despre necesitatea unui efort unitar, la nivel intern, din partea tuturor actorilor care susțin atingerea obiectivului integrării europene a Republicii Moldova. În egală măsură, Preşedintele României a subliniat importanța unei comunicări strategice adecvate, la Bruxelles şi în capitalele statelor membre, a rezultatelor procesului de reformă, obiectiv pe deplin împărtășit de demnitarul de la Chișinău.

Citește și: Un colos de pe piața amenință liderii iPhone și Samsung: Ce super-telefoane a lansat astăzi și pe ce mizează

Totodată, cei doi înalți oficiali au abordat problematica proiectelor energetice, care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spațiul energetic european, în concordanță cu obiectivele integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

La rândul său, viceprim-ministrul Iurie Leancă a adresat mulțumiri pentru sprijinul României cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, materializat, printre altele, pe dimensiunea politică și financiară, cu impact direct în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții cetățenilor moldoveni, precum și pentru susținerea fermă a obiectivelor europene ale Republicii Moldova pe lângă instituțiile europene şi statele membre UE.

Citește și: Proiectul a fost aprobat de Senat! Vom avea o nouă zi nelucrătoare

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova a exprimat interesul pentru perspectiva de aplicare în planul relațiilor dintre Chișinău și București a direcțiilor de acțiune dezvoltate de Planul de Acțiune „20 de rezultate pentru 2020”, adoptat cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic organizat la Bruxelles, la 24 noiembrie 2017, de natură să genereze rezultate în beneficiul direct al cetățenilor.

 

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.