Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

In curand MAREA migratie a primarilor alesi USL

sah

Desi avem o lege foarte clara care le interzice primarilor sa paraseasca formatiunea pe lista caraie au fost alesi si sa treaca la alta sub sanctiunea pierderii mandatului, intamplarile politice din ultima vreme au lasat deschisa o portita care va permite migratia in ciuda prevedererilor legale.

Totul pleaca de la denunțarea la tribunal a alianței politice 'Uniunea Social Liberala'. Odata rupta juridic alianta primarii alesi sub sigla USL sunt liberi sa plece unde doresc domniilor lor de vreme ce alianta politica sub culorile careia au candidat a fost dizolvata.

Deocamdata insa operatiunea declansata de PNL a fost blocata... cel putin declarativ de PSD si PC care sustin ca USL-ul nu poate fi dizolvat inainte de a se dispune dizolvarea celor doua aliante politice care au constituit alianta mai mare - adica inainte de a se putea dizolva USL trebuie dizolvate juridic Alianta de Centru-Dreapta (PNL+PC) si Alianta de Centru-Stanga (PSD+UNPR).

"USL a fost constituită prin acordul dintre două alianțe politice, respectiv ACD (compusă din PNL și PC) și ACS (formată din PSD și UNPR). În prezent, atât ACD, cât și ACS sunt înregistrate în Registrul Alianțelor Politice și niciuna dintre ele nu a formulat o denunțare a USL. Așadar, USL este o entitate juridică validă, care întrunește toate condițiile legale privind înființarea și funcționarea alianțelor politice din România", se arată într-un comunicat al PSD.

Daca insa strategia PSD si PC va fi infirmata in instanta si USL va fi radiat din Registrul Partidelor Politice atunci vor fi mari probleme pentru PSD deoarece se va porni o migratia masiva in toata tara care ar urma sa schimbe aproapa radical harta puterii in teritoriu.

În prezent, Uniunea Social Liberală este o alianță politică înregistrată în Registrul Alianțelor Politice de la Tribunalul Municipiului București, cu numărul 6/02.12.2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.