Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În deschiderea ediţiei aniversare Astra Film Festival va fi difuzat un film cu Volodimir Zelenski

Facebook
Astra Film Festival

„Întâlnindu-l pe Zelenski” (work-in-progress), film co-regizat de laureatul premiului Emmy, André Singer şi de regizorul şi actorul Liev Schreiber, care urmăreşte povestea lui Volodimir Zelenski, de la copilăria petrecută în URSS până la zilele de faimă şi succes în industria show business-ului, iar apoi în funcţia de preşedinte al Ucrainei, va deschide ediţia aniversară a Astra Film Festival care debutează duminică.

Spectatorii care vor reuşi să obţină un loc în Sala Thalia se vor putea considera norocoşi, pentru că vor fi primii care vor vedea acest film. În cadrul Galei de deschidere, prezentată de jurnalista Amalia Enache, va avea loc şi o discuţie panel moderată de scriitorul, publicistul şi diplomatul Emil Hurezeanu, la care vor participa André Singer şi invitaţi surpriză.

„Astra Film Festival îşi respectă blazonul oferind publicului filme pe care orice festival din lume şi le-ar dori. Este şi cazul filmului despre preşedintele ucrainean sau a zecilor de premiere româneşti şi din întreaga lume. Păstrăm totodată o tradiţie care are deja 30 de ani, o viaţă de om: cele mai multe filme sunt proiectate în prezenţa realizatorilor, care intră în dialoguri de un nivel foarte ridicat cu publicul”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator Astra Film Festival.

Programul fiecărei zile de festival este atât de dens în evenimente de neratat încât spectatorii vor fi puşi în încurcătură, pentru că vor trebui să aleagă. Pentru ei există însă şi a doua şansă, deoarece multe filme vor putea fi văzute şi online, după proiecţiile din sala de cinema. Mai dificil le va fi însă membrilor juriului să aleagă câştigătorii celor patru competiţii atât de strânse: Central şi Est-Europeană, Voci Emergente ale Filmului Documentar, România şi Competiţia Studenţească.

În afară de producţiile care vor concura pentru prestigioasele premii AFF, organizatorii propun şi multe filme în afara concursului, aşa cum sunt mult aşteptata producţie „Calea laptelui” (work-in-progress) a lui Dumitru Budrala, filmul „Werner Herzog: Un visător radical”, de Thomas von Steinaecker, propunerea Germaniei pentru Premiile Oscar (filmul „În cancelarie”, de Ilker Çatak), Schimbare pentru Bogotá, de Andreas Mol Dalsgaard, sau filmele realizate de jurnaliştii de la Pro TV (România, te iubesc!) şi Recorder.

AFF 2023 propune şi numeroase programe speciale. De exemplu, „Think Freedom: The Catalyst”, despre „Vă vedem”, cel mai longeviv protest cetăţenesc din România sau programul „Vieţile noastre online”, în care aflăm abordări originale ale unor teme copleşitoare, precum înregistrările video produse şi distribuite de copii pe TikTok, furtul de identitate, fenomenul deepfake, ori disoluţia dintre real şi virtual în jocurile online.

Vor fi mai multe masterclass-uri în care profesionişti de talie mondială ai filmului documentar le vor împărtăşi experienţa participanţilor care vor avea şansa să fie prezenţi. Între acestea, masterclass-ul „Maeştri: o viaţă în documentar” în care André Singer va vorbi cu regizorul Liviu Tipuriţă, nominalizat la Premiul BAFTA, despre antroplogie, perspectiva lucrului cu regizori de renume mondial şi modalităţi de abordare a unor subiecte sensibile şi cu importanţă simbolică. Astra Film Festival propune expoziţii semnate de Dan Perjovschi, Iulian Ignat sau Dumitru Budrala, lansări de carte şi concerte cu Adrian Naidin & Jazz Band, Cimpoierii din Transilvania, Kana Jambe, Nightloosers, DJ Jarl Flamar şi o petrecere retro cu DJ Sorin Lupaşcu, Gabriela Atanasov şi Horia Stan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.