Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Haiti se pregătește ceva și mai grav: SUA își evacuează cetățenii, inclusiv angajații Guvernului

haiti

Departamentul de Stat al SUA a cerut tuturor americanilor, inclusiv personalului guvernamental, să părăsească Haiti. Decizia a fost luată din cauza crizei prelungite din țara din America Centrală, informează Mediafax.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat personalului guvernamental care nu se află în situații de urgență și membrilor de familie să părăsească Haiti cât mai curând posibil, invocând „răpirile, criminalitatea, tulburările civile și infrastructura de sănătate precară", potrivit Reuters.

Toți cetățenii americani să plece din Haiti

Departamentul de Stat a mai spus că și cetățenii americani care nu lucrează pentru guvern ar trebui să părăsească Haiti cât mai curând posibil „cu mijloace de transport comerciale sau cu alte opțiuni de transport private".

„Răpirea este larg răspândită, iar printre victime se numără în mod regulat cetățeni americani. Răpitorii pot folosi planificări sofisticate sau pot profita de oportunități neplanificate, chiar și convoaie au fost atacate", a explicat Departamentul de Stat printr-o atenționare de călătorie.

Haiti se confruntă de mult timp cu haosul provocat de bandele puternic înarmate. Zeci de mii de persoane și-au părăsit casele, iar comunitățile se confruntă cu răpiri frecvente pentru răscumpărare, violuri, torturi și crime.

Violențele s-au amplificat după asasinarea președintelui Jovenel Moïse pe 7 iulie 2021. Națiunea din Caraibe nu a ales un nou președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.