Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În laboratoarele de putere se pune la cale viitorul Fâșiei Gaza. Întâlniri de culise între cele mai importante țări din regiune

Al Jazeera
Israel Hamas

Tehnocraţi egipteni, americani, qatarezi şi israelieni şi responsabili ai Hamas au reluat duminică, la Doha, negocierile în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, a anunţat un post de televiziune apropiat serviciilor de informaţii egiptene, transmite AFP, informează Agerpres.

'Aceste discuţii între tehnocraţi vor fi urmate de reuniuni la Cairo', unde pe 13 februarie s-au întâlnit directorii serviciilor de informaţii egiptean, american şi israelian şi premierului Qatarului, a indicat AlQahera News. Toate aceste negocieri continuă ceea ce s-a discutat la Paris, adaugă postul de televiziune, citând 'înalţi responsabili' sub acoperirea anonimatului.

O delegaţie israeliană condusă de şeful Mossad, David Barnea, s-a aflat vineri la Paris pentru o continuare a discuţiilor asupra proiectului de armistiţiu pe care îl discutase la sfârşitul lui ianuarie, tot în Franţa, cu aceiaşi interlocutori.

Context

Sâmbătă, cabinetul de război al Israelului a dat undă verde trimiterii unei delegaţii în Qatar. Potrivit unor media israeliene, delegaţia va negocia un armistiţiu de câteva săptămâni, care va include eliberarea de ostatici la schimb cu palestinieni încarceraţi în Israel.

Duminică, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat un nou bilanţ de 29.692 de persoane ucise şi 69.879 rănite în Fâşia Gaza de la debutul războiului actual între Israel şi Hamas, pe 7 octombrie 2023. În ultimele 24 de ore, numărul celor ucişi a fost de cel puţin 86, indică acelaşi comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.