DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În luna mai, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă

APIA
masini

În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 36,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 26,5%, anunță INS, potrivit Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 42,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 34,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 32,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut atât ca serie brută cu 78,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 77,1%.

În perioada 1.I-31.V.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada 1.I-31.V.2019 atât ca serie brută cu 19,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,1%.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

În perioada 1.I-31.V.2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 36,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 34,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 36,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56,2%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+36,6%) și la comerţul cu autovehicule (+30,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 26,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 42,2%, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+331,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29,0%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,3%). Cifra de afaceri din activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative a scăzut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,1%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, a înregistrat o scădere cu 34,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-46,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-22,0%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,2%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 92,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a înregistrat o scădere cu32,1% faţă de luna mai 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1%mai mică comparativ cu luna mai 2019, ca urmare a scăderilorînregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-86,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-42,5%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-42,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.

În perioada 1.I-31.V.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 19,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-26,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-15,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,1%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 60,2%.

În perioada 1.I-31.V.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 17,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.V.2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, influențată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-43,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-39,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-36,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-26,2%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-20,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2020,a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,4% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.