Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În lupta cu coronavirusul, Turcia ameninţă cu confiscarea fabricile producătoare de măşti: 'Dumnezeu ne este martor, au la dispoziţie 10-12 ore'

Twitter
erdogan

Autorităţile turce vor confisca fabricile producătoare de măşti dacă acestea nu acceptă până luni seara să vândă produse guvernului, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu, în timp ce Ankara încearcă să stopeze răspândirea epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro.

Numărul morţilor din cauza noului coronavirus a crescut de la nouă la 30 duminică, cu 1.256 de cazuri confrmate după o creştere a numărului acestora în ultimele două săptămâni.

Autorităţile au efectuat raiduri simultane la depozitele de măşti faciale duminică dimineaţă pentru a le cere patronilor să semneze contracte cu Ministerul Sănătăţii şi să înceteze să le mai acumuleze în stocuri, a declarat Soylu, citat de ziarul Hurriyet.

"Noi le-am cerut încă o dată să semneze contracte cu Ministerul Sănătăţii până în această seară la ora 20:00. Altfel, avem şi alte mijloace şi nu vom ezita defel să le utilizăm", a avertizat ministrul turc, potrivit aceluiaşi cotidian.

Situație GRAVĂ într-un spital din România: 27 de cadre medicale, confirmate pozitiv cu coronavirus


"Vom cumpăra aceste măşti şi încă la un preţ bun", a spus el. "Dumnezeu ne este martor, ei au la dispoziţie 10-12 ore sau mâine le vom recheziţiona fabricile", a adăugat acesta.

Turcia a luat o serie de măsuri pentru a preveni propagarea noului coronavirus încă de la apariţia sa în urmă cu două săptămâni, limitând utilizarea spaţiilor publice, impunând restricţii de călătorie şi anunţând un program de sprijin economic de 15 miliarde de dolari pentru a-şi susţine economia aflată în dificultate pe fondul pandemiei.

Turcia afirmă că a efectuat 20.345 de teste de coronavirus. Ea a exportat mai multe echipamente medicale în alte ţări, dar după valul de contaminări cu noul coronavirus în propriul teritoriu a declarat că de acum încolo va acorda prioritate necesităţilor locale. Săptămâna trecută, Ankara a decis să restricţioneze vânzarea măştilor, impunând prezentarea unei recomandări medicale pentru eliberarea anumitor măşti.

Odată cu înmulţirea cazurilor de contaminare cu noul coronavirus, mii de persoane au fost plasate în carantină în toată ţara. Ministrul Soylu a declarat luni că circa 10.750 de persoane se află în carantină, adăugând că cei care nu vor respecta această restricţie vor fi pasibili de amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.